Witam, czytałem sporo tematów na ten temat i mogę tyle powiedzieć:
-pompa ma z 7-8 miesięcy,
-chłodnica wspomagania w kształcie U jest,
-płyn zielono wodnisty jest,
-wycieku z wężyków nie znalazłem,
-płyn w zbiorniczku wygląda jak gejzer i wylatuje troszeczkę poza zbiorniczek,
-paski są dobrze naciągnięte,
-nie działa na postoju przy niskich obrotach,
-przy maksymalnym skręcie i dodaniu gazu piszczy,
Auto kupiłem niedawno, pompa była wymieniana w lutym 2014r. za ~400zł, tyle na fakturze napisane, znalazłem świstek. Sprzedający mówił że pompę niedawno wymienił i niby że tak to chodzi w audikach
(ale coś mu nie wierzyłem).
Moje pytanie odnośnie tego tematu " https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1396342.html#7200769 ". Gdzie jest główny przewód do maglownicy i co on tam dokładnie wymienił, napisał na samym dole.
Warto wymienić olej bo mam 2l czerwonego ( nieważne że ma być zielony)?
Kolega-mechanik polecił mi żebym wylał olej ze zbiorniczka (np. do butelki) i dolał czerwony (choć jego zdaniem ten co jest jest dobry) i od pompy odczepił wąż powrotny dzięki czemu resztki płynu zostaną wyplute przez pompę, i otóż to który przewód jest powrotny, a który zasysa płyn do pompy?
Czy da się sprawdzić układ czy nie jest zapowietrzony?
czy da się sprawdzić czy maglownica jest dobra?
Z góry dziękuje za pomoc.
-pompa ma z 7-8 miesięcy,
-chłodnica wspomagania w kształcie U jest,
-płyn zielono wodnisty jest,
-wycieku z wężyków nie znalazłem,
-płyn w zbiorniczku wygląda jak gejzer i wylatuje troszeczkę poza zbiorniczek,
-paski są dobrze naciągnięte,
-nie działa na postoju przy niskich obrotach,
-przy maksymalnym skręcie i dodaniu gazu piszczy,
Auto kupiłem niedawno, pompa była wymieniana w lutym 2014r. za ~400zł, tyle na fakturze napisane, znalazłem świstek. Sprzedający mówił że pompę niedawno wymienił i niby że tak to chodzi w audikach
Moje pytanie odnośnie tego tematu " https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1396342.html#7200769 ". Gdzie jest główny przewód do maglownicy i co on tam dokładnie wymienił, napisał na samym dole.
Warto wymienić olej bo mam 2l czerwonego ( nieważne że ma być zielony)?
Kolega-mechanik polecił mi żebym wylał olej ze zbiorniczka (np. do butelki) i dolał czerwony (choć jego zdaniem ten co jest jest dobry) i od pompy odczepił wąż powrotny dzięki czemu resztki płynu zostaną wyplute przez pompę, i otóż to który przewód jest powrotny, a który zasysa płyn do pompy?
Czy da się sprawdzić układ czy nie jest zapowietrzony?
czy da się sprawdzić czy maglownica jest dobra?
Z góry dziękuje za pomoc.