logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lokalizator GPS do motocykla z wysyłaniem danych przez internet - TK102?

Turbo.Arek 07 Paź 2014 19:54 2292 6
REKLAMA
  • #1 14023220
    Turbo.Arek
    Poziom 16  
    Ocena: 26
    Witam
    Zacznę od tego, że bardzo martwię się o swój motocykl i nie przeżyłbym jego kradzieży, a więc chciałbym założyć mu lokalizator GPS. Poszukuję takiego lokalizatora, który wysyłałby współrzędne poprzez internet w czasie rzeczywistym. Lokalizację chciałbym odbierać wprost na mapie, oczywiście w urządzeniu mobilnym. Nie chcę ładować w to zabezpieczenie dużych pieniędzy i wykupować jakiś abonamentów w specjalistycznych firmach. Jeśli chodzi o dostęp do internetu w lokalizatorze to dobrze jakby obsługiwał aero2, ale w ostateczności można by wykupić kartę w sieci Orange, doładować za pewną kwotę i przedłużyć ważność konta na rok. Nie wiem tylko na ile starczyłby transfer. Znalazłem jeden lokalizator, ale nie wiem, czy się nada, GPS GPRS TRACKER TK102. Z tego co się dowiedziałem to on nie obsługuje aero2.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 14023351
    Freddy
    Poziom 43  
    Ocena: 2810
    TvWidget napisał:
    Zapoznaj się z tym: http://www.aero2.pl/Bezplatny-Internet/Dla-uzytkownikow/CAPTCHA-w-BDI

"Wdrożenie związane jest z rosnącym zainteresowaniem BDI i ma na celu ograniczenie niestandardowych działań, które wykorzystuje część Korzystających i potwierdzenie, że z BDI korzysta człowiek, a nie maszyna."

Co ma piernik do wiatraka ?
  • #4 14023472
    TvWidget
    Poziom 39  
    Ocena: 694
    Autor pytania nie znajdzie lokalizatora działającego w sieci Aero2.
    Chyba nie sądzisz, że urządzenie będzie potrafiło automatycznie podać odpowiedni kod ?
    Bez jego podania nie jest możliwe wysłanie danych z pozycją.
  • REKLAMA
  • #5 14023810
    Turbo.Arek
    Poziom 16  
    No to i tak zostaje druga opcja dotyczącą internetu, opisałem ją na początku.
  • REKLAMA
  • #6 14024339
    Freddy
    Poziom 43  
    Ocena: 2810
    Wystarczyło napisać, że żaden z dostępnych lokalizatorów nie obsłuży aero2.
    Są promocje typu "milion smsów za darmo", trzeba po prostu poszukać.
    Ostatnio w którejś z sieci było sms bez limitu. Zacznij sprawdzanie od ofert na kartę w swojej sieci.
  • #7 14024358
    Turbo.Arek
    Poziom 16  
    Tylko mi właśnie nie chodziło o te SMS-y. Chciałem śledzić pojazd na żywo, czyli musiałby wysyłać dane co parę sekund, ale z tego co widziałem to urządzenie GPS GPRS TRACKER TK102 ma taką opcję.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje lokalizatora GPS do motocykla, który umożliwia wysyłanie współrzędnych przez internet w czasie rzeczywistym, z możliwością odbioru na urządzeniu mobilnym. Zastanawia się nad modelem GPS GPRS TRACKER TK102, jednak obawia się, że nie obsługuje on sieci Aero2, co jest dla niego istotne. Inni uczestnicy dyskusji potwierdzają, że żaden dostępny lokalizator nie będzie działał w sieci Aero2, sugerując poszukiwanie ofert na kartę w innych sieciach, które mogą oferować promocje na SMS-y, ale użytkownik podkreśla, że interesuje go jedynie śledzenie na żywo, a nie SMS-y.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA