Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Opel Omega 3.0 V6 - automat, chłodnica wody

zodiakmenda 26 Lis 2014 21:08 534 3
  • #1 26 Lis 2014 21:08
    zodiakmenda
    Poziom 21  

    Witam jestem elektrykiem samochodowym, na mechanice sie "zbytnio" nie znam ale czasem coś tam robie mechanicznego do rzeczy, znajomy chciał bym zakleił dziurę w chłodnicy (mała dziurka) podczas wyjmowania chłodnicy zauważyłem dziwne dwa króćce dwie metalowe rurki przykręcone na podkładkach miedzianych po środku chłodnicy wygląda to jak przewody od klimy, nie wiedziałem co to jest i odpiąłem no bo musiałem wyjąć chłodnice po odpaleniu auta bez chłodnicy bo musiałem wyjechać z garażu to pod autem wylała się kauża jakby oleju chyba z tych przewodów, w omedze jest sprzęgło hydro-kinetyczne czy coś takiego podejrzewam że ten olej to ze sprzęgła się wylał i jest problem teraz, samochód po odpaleniu nie chce wbijać biegów znaczy nie wiadomo czy wbija i jest na sprzęgle czy nie wrzuca biegu ale raczej to pierwsze bo światła wstecznego są teraz mi powiedzcie co mam znajomemu zrobić by limuzyna na nowo była igła?

  • #2 26 Lis 2014 21:20
    marcin_wr
    Poziom 17  

    Są to przewody olejowe od skrzyni automatycznej.Skręć tak jak było i uzupełnij olej w skrzyni biegów do wymaganego poziomu.

  • #3 26 Lis 2014 21:42
    Strumien swiadomosci swia
    Poziom 43  

    Myśle że za dużo nie pracował silnik bo mogło to zabić skrzynie.

  • #4 27 Lis 2014 19:17
    zodiakmenda
    Poziom 21  

    Maszyna chodziła tylko chwile odpalić wyjechać to raczej się nie zajechała kupiłem już olej będe uzupełniał wg. instrukcji w internecie powinno być dobrze.

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME