Ja mam dwa numerki w Plus'e priv i firmowy. Czasami zdarza mi się nie zapłacić, ale na SMS'sie po 2 - 3 tygodniach po upływie daty się kończy.
Natomiast może być inna sytuacja, mogłeś, tak jak ja mam z firmowym, dostać numer z którego ktoś zrezygnował lub mu go odebrano za niepłacenie rachunków i w systemie gdzieś to się jeszcze szwenda. Gdzieś ktoś czegoś nie pocisnoł, albo nieodznaczył i historia numeru toczy się dalej a nie od nowa. Tym razem ty dałeś plamę, a system myśląc, że to poprzedni właściciel odrazu cię odłączył, aczkolwiek słyszę o takiej sytuacji poraz pierwszy.
W każdej sieci są takie czy inne problemy.
Mam znajomego co ma Tak-Taka w Erze, jednego dnia sprawdza stan konta 6 zł, wyśle jednego SMS'a i okazuje się, że na koncie jest -12 zł, no to kupuje kartę za 29zł, ładuje konto i po załadowaniu na koncie okazuje się, że jest 42 zł. Coś takiego miał już ze 3 -4 razy. Panienka na info stwierdziła, że system tak działa, że np kasuje za 10 sms'ów z góry, przy 11 za kolejne 10 itd. Przy napełnianiu oddaje co nie strawiły sms'y. Z bonusem za dzwonienie do ciebie jest podobnie, nie po każdej rozmowie tylko jak przekroczy określoną kwotę to wtedy hurtem. Tak naprawdę nigdy nie wiadomo ile ma się na koncie.
Jak więc widać, każda sieć ma jakieś problemy.