logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wykorzystać monitor z laptopa do centrum multimedialnego w samochodzie?

kecajs 10 Sty 2015 22:21 1617 2
REKLAMA
  • #1 14316243
    kecajs
    Poziom 17  
    Ocena: 35
    Witam,
    taki pomysł mi ostatnio błąka się po głowie...
    Mam starego laptopa i chcę wykorzystać go do stworzenia w samochodzie centrum multimedialnego. Myślę wykręcić monitor i zamocować go w samochodzie. Do tego dołożę mały tablet (max. 7''), który będzie służył do sterowania. Chcę go zamontować na stałe w konsoli z przodu, podłączyć do monitora z laptopa, do głośników samochodowych, zasilania, wyprowadzić kabel do podłączania dysku zewnętrznego i kabel do podłączenia routera GSM (jeśli tablet będzie bez obsługi GSM). Chciałbym, aby w tablecie była także możliwość słuchania radia (zamiast radia tradycyjnego). Ważne, aby monitor włączał się tylko w przypadku wyboru pliku filmowego lub zdjęć. Kiedy włączone byłoby radio, nawigacja, to monitor byłby wyłączony. A jeszcze lepiej, jakby można było rozdzielić, np. ja mam włączoną nawigację (komunikaty słychać przez głośnik tabletu), zaś w tym samym czasie leci film na monitorze, a dźwięk przez głośniki.
    Jest to wykonalne bez specjalistycznego warsztatu i umiejętności rangi Wielkiego Elektronika? A jest oprogramowanie pod Androida, które by to spięło, czy muszę sobie napisać?
    Będę wdzięczny za konkretne informacje, a nie teksty typu "po co ci to", etc.
    Pozdrawiam,
    Jacek
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 14316266
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15546
    Nie jest to możliwe do wykonania bez odpowiedniego warsztatu, wiedzy elektronicznej, umiejętności programowania, pisania oprogramowania pod Androida i jeszcze parę innych rzeczy by się znalazło.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 14323650
    kecajs
    Poziom 17  
    Ocena: 35
    OK, dzięki. Sprowadziłeś mnie na ziemię ;).
    Temat zamykam.
REKLAMA