Witam jak w temacie jestem na etapie gromadzenia części na prasę hydrauliczną która będzie mi pomocna w kowalstwie artystycznym i głównie chodzi mi o sprawdzenie poprawności schematu który dzisiaj zrobiłem . Zgromadziłem różne podzespoły to jest :
- Silnik trójfazowy 1,1 Kw ok 1400 obr/min kołnierzowy lecz to niema znaczenia
- Pompę zębatkową NSZ 32 od koparki JUMZ czyli popularnej białoruśki
- Rozdzielacz hydrauliczny dwudrożny 1-0-2
- Siłownik hydrauliczny jednostronnego działania z zaworem elektromagnetycznym 24V najprawdopodobniej od samochodu ciężarowego oraz jakimś czujnikiem ?? lecz niewiem do czego on jest
- Zawór zwrotny regulowany
- Węże hydrauliczne ,kolanka i złączki

a oto mój schemat do sprawdzenia poprawności
otwieranie elektromagnetycznego zaworu zwrotnego sprzężę z pozycją 2 (powrotną) w rozdzielaczu
proszę pisać swoje sugestię
Dodam że założyłem ten temat nie z lenistwa lecz z niewiedzy na temat hydrauliki siłowej ,jestem w tym zupełnie zielony
- Silnik trójfazowy 1,1 Kw ok 1400 obr/min kołnierzowy lecz to niema znaczenia
- Pompę zębatkową NSZ 32 od koparki JUMZ czyli popularnej białoruśki
- Rozdzielacz hydrauliczny dwudrożny 1-0-2
- Siłownik hydrauliczny jednostronnego działania z zaworem elektromagnetycznym 24V najprawdopodobniej od samochodu ciężarowego oraz jakimś czujnikiem ?? lecz niewiem do czego on jest
- Zawór zwrotny regulowany
- Węże hydrauliczne ,kolanka i złączki
a oto mój schemat do sprawdzenia poprawności
otwieranie elektromagnetycznego zaworu zwrotnego sprzężę z pozycją 2 (powrotną) w rozdzielaczu
proszę pisać swoje sugestię
Dodam że założyłem ten temat nie z lenistwa lecz z niewiedzy na temat hydrauliki siłowej ,jestem w tym zupełnie zielony