logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki telefon 5'' z Androidem i DUAL SIM wybrać? Do 500 zł.

Wojciech. 12 Lut 2015 18:52 1116 13
REKLAMA
  • #1 14432269
    Wojciech.
    Poziom 37  
    Ocena: 465
    1. Nowy/używany.
    2. Jaką markę/model preferuję lub używałem do tej pory.
    3. Budowa: standardowy, klapka, rozsuwany.
    4. System operacyjny: symbian, android, windows, inny.
    5. Klawiatura powinna być: standardowa, qwerty, dotykowa.
    6. Wielkość wyświetlacza.
    7. Do czego głównie potrzebny będzie telefon.
    8. Na jakich funkcjach zależy mi najbardziej.
    9. Jakie funkcje są mi całkowicie zbędne lub też mniej ważne.
    10. Warunki/miejsca w których głównie będzie użytkowany telefon.
    11. Założony budżet.
    12. Inne wymagania.

AD1. Nowy
    AD2. Marka nie musi być konieczna, nie musi być markowa typu Samsung, Nokia. Korzystałem z LG.
    AD3. Dotyk(standardowy)
    AD4. Android
    AD5. dotyk
    AD6. około 5 cali
    AD7. internet gry
    AD8. internet, czasami gry
    AD9. -----
    AD10. szkoła,dom
    AD11. 400-500
    AD12. Dual Sim
  • REKLAMA
  • #2 14432558
    Techotronic
    Poziom 13  
    Ocena: 11
    Polecam Lenovo A830 które sam posiadałem.Ekran 5 cali IPS,dual sim z funkcją aero2,procesor mediatek 4 rdzeniowy,1Gb ram.Telefon swietnie nadaje sie do przegladania neta bo dotyk w nim jest super dokładny.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 14432919
    Techotronic
    Poziom 13  
    Zle słyszałeś,teraz mediateki dorownują konkurencji z wysokich półek.Według mnie jak wezmiesz takie lenovo i samsunga galaxy s3 to roznicy nie poczujesz w wydajnosci a jedynie w portfelu.Lenovo to fakt chinska firma ale to wykupiony oddział IBM wiec nie jest tak zle. Mialem wiem jak sie sprawowało,polecam.
  • REKLAMA
  • #6 14434819
    Techotronic
    Poziom 13  
    Można go kupić tylko na allegro bo Lenovo ze swoimi smartfonami jeszcze nie weszlo na polski rynek.
  • #7 14436201
    Wojciech.
    Poziom 37  
    Trudno było znaleść ten twój model dale tam było jeszcze masa innych modeli w podobnej cenie czym one sie różnią? No i czy przy zakupie bede musiał płacić jakieś dodatkowe podatki czy coś bo jak to jest sprowadzane z Chin
  • #8 14439283
    Techotronic
    Poziom 13  
    Inne modele takie jak A820 roznią sie rozmiarem i słabszym środkiem. Jezeli chodzi o kupno z allegro to gdy ja kupowałem to kupując z allegro kupuję od pośrednika który zamawia z chin i to on wszystko opłaca a cena to jest juz taka jakby wszystko było wliczone.Czasami się zdaża że trzeba troche dłużej poczekać.
  • #10 14441611
    Techotronic
    Poziom 13  
    Widze ze ten Prestigo to w parametrach klon Lenovo czyli tez musi fajnie plynnie smigac. Niedoradze Ci go co chodzi o dotyk czy ekran bo użytkowałem Lenovo a tam nic mi sie złego przez rok nie działo,pozniej go sprzedałem.
  • #11 14443332
    xbajt
    Poziom 17  
    Ocena: 42
    Nie polecam za bardzo takich marek jak Prestigo. Niestety ale jest to bardzo często sprowadzany z CHin bubel. Miałem, nie byłem zadowolony. Opinie moich znajomych są podobne chociaż nie wykluczam,że nie ma również udanych , dobrze wykonanych modeli. Może być różnie. Zobacz czy uda Ci się dorwać tego Alcatela: http://www.skapiec.pl/site/cat/200/comp/6179426 . W dobrej cenie i jest nieżle wykonany.
  • #12 14443752
    Wojciech.
    Poziom 37  
    xbajt napisał:
    Nie polecam za bardzo takich marek jak Prestigo. Niestety ale jest to bardzo często sprowadzany z CHin bubel. Miałem, nie byłem zadowolony. Opinie moich znajomych są podobne chociaż nie wykluczam,że nie ma również udanych , dobrze wykonanych modeli. Może być różnie. Zobacz czy uda Ci się dorwać tego Alcatela: http://www.skapiec.pl/site/cat/200/comp/6179426 . W dobrej cenie i jest nieżle wykonany.

Tzw z czego nie byli zadowoleni, jak czytam opinie pod recenzjami to 90% jest pozytywnych. Nie ma telefonu idealnego sam za LG L5 dałem 500 zł jest wytrzymały ale to sterta złomu na którym nic nie działa bo za słabe podzespoły.
  • #13 14444677
    Techotronic
    Poziom 13  
    Bierz Lenovo bedziesz zadowolony,poreszto zrobisz jak zechcesz.
  • #14 14445248
    Wojciech.
    Poziom 37  
    Techotronic napisał:
    Bierz Lenovo bedziesz zadowolony,poreszto zrobisz jak zechcesz.

Chętnie bym wziął ale to wszystko idzie z Chin trzeba będzie jeszcze opłaty celne co generuje dość duże koszty.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje telefonu z Androidem, o przekątnej ekranu około 5 cali, z funkcją Dual SIM, w budżecie do 500 zł. W dyskusji polecane są modele Lenovo A830 oraz Prestigio PSP 5504. Lenovo A830 wyróżnia się ekranem IPS, czterordzeniowym procesorem MediaTek i 1 GB RAM, co czyni go odpowiednim do przeglądania internetu i gier. Użytkownicy podkreślają, że procesory MediaTek są teraz porównywalne z konkurencją. Z kolei Prestigio PSP 5504 jest uważany za klon Lenovo, ale niektórzy użytkownicy wyrażają wątpliwości co do jakości tej marki. Wspomniano również o problemach z opłatami celnymi przy zakupie z Chin.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA