Witam wszystkich, to mój pierwszy temat na forum. Nie byłem pewien gdzie go umieścić i skończyło się na tym dziale.
Szukam sposobu na szybkie schłodzenie około 30 litrów wywaru ziołowego (nie takiego o jakim myślicie
) o temperaturze 90-100 stopni. Znajomy i internet podpowiedzieli mi, że można do tego użyć chłodnicy zanurzeniowej:
przez którą przepływać będzie zimna woda z kranu. Tu niestety pojawiają się problemy, bo warunki, w których pracuję nie pozwalają mi na doprowadzenie i odpływ bieżącej zimnej wody.
Ostatnio wpadłem na pomysł, że może by się dało do tego wykorzystać chłodnice podobne do tych stosowanych przy chłodzeniu wodnym w komputerach PC. Zalałbym taką chłodnicę (zanurzeniową) odpowiednim płynem i do chłodzenia tego płynu używałbym np.: EK Water Blocks CoolStream PE 360 wyposażonego w 3 wentylatory. Czy tym sposobem jest szansa uzyskać temperaturę na poziomie 20-30 stopni?
Szukam sposobu na szybkie schłodzenie około 30 litrów wywaru ziołowego (nie takiego o jakim myślicie


przez którą przepływać będzie zimna woda z kranu. Tu niestety pojawiają się problemy, bo warunki, w których pracuję nie pozwalają mi na doprowadzenie i odpływ bieżącej zimnej wody.
Ostatnio wpadłem na pomysł, że może by się dało do tego wykorzystać chłodnice podobne do tych stosowanych przy chłodzeniu wodnym w komputerach PC. Zalałbym taką chłodnicę (zanurzeniową) odpowiednim płynem i do chłodzenia tego płynu używałbym np.: EK Water Blocks CoolStream PE 360 wyposażonego w 3 wentylatory. Czy tym sposobem jest szansa uzyskać temperaturę na poziomie 20-30 stopni?