logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Yamaha Aerox - gaśnie po odpaleniu, trudności z ponownym uruchomieniem

decibell 01 Kwi 2015 12:48 2127 6
REKLAMA
  • #1 14579456
    decibell
    Poziom 8  
    Ocena: 1
    Witam, chciałbym Was zapytać co może być objawem takiego zachowania, otóż skuter gdy postoi co najmniej dwie godziny i odpalę pochodzi 2 sekundy i zgaśnie ( a gdy dam gazu rozgrzeje to będzie ok) i nie można go już odpalić, zapali gdy podleję paliwa pod świecę. To samo mi się przydarza gdy spadnie sam z obrotów, lub gdy trzymam manetkę lekko i w pewnym momencie dam na maxa to zadusi go, i też już nie ciężko odpali ( Na rozgrzanym silniku jest okej). Ktoś, coś pomoże? Dodam że gaźnik czyszczony.
  • REKLAMA
  • #2 14580214
    Hahał
    Poziom 9  
    Ocena: 11
    Może ten gaźnik jest źle ustawiony ?
  • REKLAMA
  • #3 14580986
    decibell
    Poziom 8  
    Gaźnik był już regulowany, to raczej odpada.
  • REKLAMA
  • #4 14581107
    Hahał
    Poziom 9  
    Ocena: 11
    No to może iskrownik ? coś w nim jest zepsute
  • #6 14584365
    decibell
    Poziom 8  
    Długość iskry? Jeśli chodzi coś ze świecą to wymieniana była NGK jest . Wydaję mi się że to coś od gaźnika. Właśnie podniosłem iglicę w dół o jeden bo na środku była ale wraz to samo ;/
  • REKLAMA
  • #7 14598464
    decibell
    Poziom 8  
    Teraz juz po kolejnej regulacji pozostało tylko to ze po odpaleniu trzeba dodać gazu, wygazować 5 razy manetką i już będzie chodził elegancko. A jak nie dodam gazu to spadnie z obrotów zgaśnie i podlać pod świecę trzeba ;) . Jak ciepły pali okej ;)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik skarży się na problemy z uruchamianiem skutera Yamaha Aerox, który gaśnie po odpaleniu i wymaga dodania gazu, aby działał poprawnie. Po kilku godzinach postoju skuter odpala na krótko, a ponowne uruchomienie jest trudne, co sugeruje problemy z gaźnikiem lub iskrownikiem. Użytkownik informuje, że gaźnik był czyszczony i regulowany, a świeca NGK została wymieniona. Po kolejnych regulacjach skuter działa lepiej, ale nadal wymaga dodania gazu po uruchomieniu, a w przeciwnym razie gaśnie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA