logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dekoder Wiwa HD-80 - jaki odpowiedni format filmów do odczytu?

Daniel1300 05 Kwi 2015 15:54 2139 4
REKLAMA
  • #1 14592102
    Daniel1300
    Poziom 14  
    Ocena: 82
    Witam,
    Mam problem z formatem filmów, który przetrawią dekodery bez przycinania. Próbowałem na Wiwie HD-80 mini odtworzyć film w .avi, ale zamiast tego mam pokaz slajdów. Inne formaty, t.j mpeg-2, mpeg-4 tną się podobnie. Film w oryginale był nagrany jako .rmvb, próbowałem się bawić pogarszaniem jakości filmu, ale niestety skutkowało to tylko przycinaniem się filmu wyświetlanego w gorszej jakości, z widocznymi pikselami. Co robię nie tak? Film próbuję odtworzyć z empetrójki o pojemności 2GB. Przecież to taka sama pamięć flash, jak pendrive?

Na tej samej empetrójce dekoder zapisuje nagrane filmy w formacie .mts i odtwarza je bez przycięć, w dobrej jakości. Szukałem konwertera plików .avi - .mts, żeby dekoder mógł je odtwarzać, ale bez rezultatu.

Dlaczego dekoder dobrze nagrywa programy z telewizji, w dobrej jakości, a ma spore problemy z odtworzeniem filmu z pendrive w formacie .avi lub .mpeg ? Czy są lepsze formaty do odtwarzania na tych dekoderach?
  • REKLAMA
  • #2 14592126
    Dydelmax
    Poziom 39  
    Ocena: 963
    Witam.
    Daniel1300 napisał:
    Szukałem konwertera plików .avi - .mts, żeby dekoder mógł je odtwarzać, ale bez rezultatu.

Próbował kolega Format Factory?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 14597814
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5345
    Daniel1300 napisał:
    Dlaczego dekoder dobrze nagrywa programy z telewizji, w dobrej jakości, a ma spore problemy z odtworzeniem filmu z pendrive w formacie .avi lub .mpeg ? Czy są lepsze formaty do odtwarzania na tych dekoderach?

Bo dekoder, jak jego nazwa wskazuje NIE służy do tego celu - to jego opcja dodatkowa, którą z własnej woli dał producent.
    Daniel1300 napisał:
    Czy te dekodery nigdy nie radzą sobie z innymi formatami?

Jest podane co i jak obsługują - tylko, że to pobożne życzenia...
REKLAMA