logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ocena projektu bypass gitarowego opartego na przekaźnikach sygnałowych

Scubzik 21 Maj 2005 21:20 3545 4
REKLAMA
  • #1 1513865
    Scubzik
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    Witam ...poprzedni mój post w tej sprawie znajduje się pod adresem https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic256403.html
    Opis problemu z grubsza znajduje się tam ale poniższy projekt opart jest o przekaźniki sygnałowe a nie jak poprzednio o CD4053..Poroszę o ocenę projektu tzn czy to ma ręce i nogi dla sygnału gitarowego (czy nie będzie zakłócać itd.)
    Z góry dzięki za pomoc:-))
    Załączniki:
    • Ocena projektu bypass gitarowego opartego na przekaźnikach sygnałowych schematCzb.JPG (105.08 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 1514103
    Marcin_xx1
    Poziom 21  
    Ocena: 13
    To dobry projekt. Za dioda w zasilaniu proponuje kondensator 47mikro/16V, R1zmienic na 2,2k a R3 na 22k - jesli nie bedzie chcial przelaczac. Mi R3 wydaje sie konieczny a nie jak w ukladzie- opcjonalny.

Dodano po 4 [minuty]:

Stuki przy przelaczaniu na pewno jakies beda. Nie zapomnij tego wyekranowac. Czesć.
  • REKLAMA
  • #3 1514686
    Scubzik
    Poziom 14  
    Sorki zapomniałem dodać że ów schemat został zbudowany w oparciu o projekt niejakiego Elektroonika z Elektrody:-))Piszę żeby nie było że to ja to od początku wykombinowałem...
    Dzięki za odpowiedź i czekam na inne opinie i sugestie...Co do Ekranowania to nie wyobrażam sobie inaczej:-))tzn bez ekranowania nie zamierzam tego robić -- metalowa obudowa + ew. jakowaś folia alu dla pewności ..Acha i co myślicie o przekaźnikach Relpola zastosowanych w projekcie (ew. jakieś lepsiejsze?)
  • REKLAMA
  • #4 1916081
    Scubzik
    Poziom 14  
    Jak dobrze pójdzie to już za jakiś czas układ będzie "fruwał" w moim kejsie z efektami a wtedy go "obcykam" a fotki i opis urządzenia (działanie:wady i inne) zapodam na elektrodzie:-))
  • #5 2028891
    Scubzik
    Poziom 14  
    Witam..Wrzucam narazie płytkę (część sterująca) + rozmieszczenie elementów..(crated by "mój techniczny":-)
    Załączniki:
    • Ocena projektu bypass gitarowego opartego na przekaźnikach sygnałowych płytka.jpg (57.54 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Ocena projektu bypass gitarowego opartego na przekaźnikach sygnałowych elementy.jpg (86.41 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA