logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Szron w lodówce Amica FK 268.3, głośna praca i brak wyłączania się

GTRobin 15 Kwi 2015 12:44 11679 4
REKLAMA
  • #1 14619072
    GTRobin
    Poziom 10  
    Ocena: 7
    Witam. Pół roku temu kupiłem lodówke AMICA FK 268.3. Była ustawiona na poziomie chłodzenia 5 (skala od 1 do 8). Jakiś czas temu na tylnej ścianie w górnym rogu pojawił się szron a lodówka nie wyłączała się przez kilka dni. Wezwałem serwis i Pan oglądnął całą lodówke i ustawił regulator na 2. Lodówka chodzi ok. 4/5 godzin i wyłącza się na ok. pół godziny. Szron na tylnej ścianie dalej jest.
    Lodówka od początku głośno chodzi i czasami dochodzą z niej dziwne dźwięki, bulgotanie. Poziom 2 troche słabo chłodzi. Sprawdzałem ją na poziomie 3 i 4 i na nich nie wyłącza się w ogóle.
    Co to może być, czy dalej wzywać serwis bo lodówka jest na gwarancji.
    Drzwi są szczelne. Pozdrawiam GTRobin
  • REKLAMA
  • #2 14620220
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 14881864
    GTRobin
    Poziom 10  
    Zgłosiłem wade do serwisu. Tych lodówek się nie naprawia. Możliwa wymiana pewnych części np. termostatu lub napełnienie gazem. U mnie uzupełniono gaz- jak na razie (mija 3 miesiąc) jest w porządku.
  • REKLAMA
  • #4 14882080
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #5 14882234
    GTRobin
    Poziom 10  
    Chodziło mi oto że jeżeli jest np. nieszczelność to nie da się tego naprawić. Cały układ jest w piance i nikt tego nie będzie rozwalał. Mozna tylko uzupełnić gaz lub wyminić np. termostat. Jeżeli jest nieszczelnośc układu to lodówka do wymiany.
    mam gwarancje na 5 lat i pozostaje czekanie - jeżeli nadal będzie pojawić się szron lub lód to wymiana sprzetu a nie naprawa.
REKLAMA