Witam, zwracam się z prośbą o pomoc, skonstruowałem sobie małą frezarkę do pcb początkowo działała dobrze, ale od niedawna mam problem z który nie potrafię sobie poradzić, mianowicie frezowana płytka mniej więcej do połowy jest dobrze wykonana później jakby następuje przesunięcie, za każdym razem jest tak samo z tym samym projektem. Myślałem że to jakieś luzy zamontowałem bloki łożyskujące
nie pomogło zmieniłem szybkość posuwu na dużo mniejszą też nic.Program do frezowania Mach3, płytkę wykonuje w Eaglu i w nim generuje g-code, silniki unipolarne 2A ,0,9Nm, 400 kroków na obrót podłączone jako bipolarne, podział przez 2. Jakieś sugestie co może być powodem, poniżej załączam zdjećie podglądowe.
nie pomogło zmieniłem szybkość posuwu na dużo mniejszą też nic.Program do frezowania Mach3, płytkę wykonuje w Eaglu i w nim generuje g-code, silniki unipolarne 2A ,0,9Nm, 400 kroków na obrót podłączone jako bipolarne, podział przez 2. Jakieś sugestie co może być powodem, poniżej załączam zdjećie podglądowe.