logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lodówka Polar 230 – czy agregat można smarować, gdy zaczyna głośno pracować?

Kuszelak 20 Maj 2015 18:10 2994 3
REKLAMA
  • #1 14707972
    Kuszelak
    Poziom 9  
    Ocena: 4
    Starsza pani posiada od wielu wielu lat lodówkę Polar 230, która zaczęła ostatnio głośno "chodzić" (buczeć) Nie jest to buczenie bardzo głośne ale denerwujące. Pani uparcie twierdzi, że trzeba "nasmarować" to będzie ciszej.
    Czy agregat chłodniczy (ta zamknięta puszka) jest do naoliwienia by ciszej chodził czy po prostu ten typ tak ma na stare lata? Pani posiada tę lodówkę od nowości i twierdzi, że spisuje się bez zastrzeżeń.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 14709008
    Kuszelak
    Poziom 9  
    Ocena: 4
    Dla mnie jasne ale starsza pani twierdzi - cytat dosłowny - "Wy głupki jesteście i się nie znacie. Mój stary gdyby żył, wlałby tam oleju i by chodziła jak zegarek"
    Prywatnie dodam, że pani ma 88 lat i jest przesympatyczną, rozrywkową staruszką. Jestem przekonany, że elektrodowcy potraktują jej wypowiedź z przymrużeniem oka.
    Pozdrawiam.
  • Pomocny post
    #4 14710161
    czesciAGD.pl

Poziom 12  
    Ocena: 23
    Wg mnie najprawdopodobniej wyrobiły się amortyzatory pod kompresorem lub któryś z wężyków się obluzował i ociera o inny. Można spróbować podłożyć jakiś kawałek gumy pod kompresor co zniweluje "brzęczenie".
    Pozdrawiam
    Konto firmowe:
    Domax Serwis spółka cywilna
    Kościuszki 38, Kraków, 30-105 | Strona WWW: https://czesciagd.pl
REKLAMA