logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Fałszywe regulatory MPPT 30A za 250-300zł - ostrzeżenie przed zakupem

Kwazor 04 Cze 2015 13:50 7626 3
REKLAMA
  • #1 14744638
    Kwazor
    Poziom 33  
    Ocena: 530
    Swego czasu pojawiły się wspaniałe regulatory MPPT do paneli słonecznych o prądzie 30A za 250-300zł co wydawało się ceną średnio realną + dziwnie mała obudowa.

Czyżby wspaniali i tani Chińczycy zrobili regulator o idealnym stosunku cena/moc ?
    Niestety prawda okazała się brutalna i prawdziwa.

Pierwsze były Wellsee 30A : Fałszywe regulatory MPPT 30A za 250-300zł - ostrzeżenie przed zakupem

Sekcja zwłok :
    https://www.youtube.com/watch?v=UvDr0hZKbnk

Oops wcale to nie wygląda na MPPT...

Kolejny usprawniony pacjent z wyświetlaczem.

Pomiar prądów itd :
    https://www.youtube.com/watch?v=NmFdpgHyJMw

I wej powinno być mniejsze od I wyj..

To nic Teraz jeszcze lepszą sztukę znalazłem :

50 Amper aż "żal" nie kupić..

Dla porównania Realne 60 Amperowe MPPT :

Oczywiscie z PL też mamy pewien produkt który ma MPV ale nie MPPT.

A tak do zobrazowania jak powinno to działać ( moja konstrukcja )

https://www.youtube.com/watch?v=f7vfegtlpr4

Resztę wniosków wyciągnijcie sobie sami...
  • REKLAMA
  • #2 14798077
    bestler
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 894
    Takie podróbki produkowane i sprzedawane są tylko i wyłącznie na życzenie osób, które to nabywają. W sieci jest mnóstwo opinii, są testy, charakterystyki, pomiary urządzeń i każdy zdrowo myślący może poświęcić dosłownie kilka minut na przejrzenie opinii i ostrzeżeń innych i może nabyć sprawdzone i pewne urządzenie. A mimo wszystko nie brakuje też takich, co zawierzają niewiarygodnej reklamie ... i inwestują. Szkoda słów.

Gdyby nikt tego nie kupował to nie opłacałoby się wyprodukować nawet 1szt, ale widocznie popyt jest i się opłaca.
  • REKLAMA
  • #3 16928819
    wezuwiusz3
    Poziom 14  
    Ocena: 44
    Popyt jest i będzie a to z prostej przyczyny.Są ludzie po prostu którzy się na tym nie znają i bazują na tej zasadzie że kolega ma taki,więc ja też kupię ,bo działa.Problem w tym jak......ale dla zielonego człowieka takiego problemu nie ma ,bo dochodzi do wniosku że tak ma być.Ja też w tych sprawach jestem zielony i pewnie gdybym miał parcie na założenie ogniw ,to też bym taki tani szrot łyknął jak kormoran rybkę.Nawet gdyby miała mi stanąć ością w gardle.Używane ogniwa nie są już tak drogie ,a stratę w amperach na fejku mppt rekompensuje dodatkowo kolejny kolektor za 100zł.
    Być może jest to mylne myślenie,ale właśnie większość zielonych tak to spostrzega,a moja opinia jest właśnie jedną z wielu na temat zakładania paneli.
REKLAMA