logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Prasa Hesston 5650 - blokowanie pasów podczas zwijania balota, co robić?

MAXXX123 07 Cze 2015 19:49 6198 2
REKLAMA
  • #1 14752516
    MAXXX123
    Poziom 9  
    Ocena: 19
    Witam.
    Zwracam sie z prosba do uzytkownikow w/w prasy z nastepujacym problemem... otoz w momencie zwijania balota pasy zaczynaja piszczec, az dochodzi do zablokowania pasow, a co za tym idzie rowniez balota. Prosze o porade co moze byc przyczyna takiego dzialania, dodam tylko, ze na wilgniejszym materiale nie zawsze dany problem wystepuje i ze nad rolkami przedniego napinacza, pomiedzy jednym rzedem pasow dostaje sie siano/słoma i sie zwija w rolke.... koledzy ratujcie abym nie musial ciac jej na zyletki.
  • REKLAMA
  • #3 20658367
    bacaxxjanosik
    Poziom 1  
    Ocena: 1
    Jeżeli blokuje pasy należy sprawdzić rolki w bębnie a w szczególności rolkę zamykającą komorę bala, ta która jest najbliżej podbieraka łożysko miało luz nie wymieniałem, bo nie było czasu, ale kupiłem smar do łańcucha do motoru w spreju przesmarowałem i balarka pracuj bez problemu i nie zapycha się.Trzeba zwrócić uwagę na rolki w komorze aby żadna nie miała luzu i nie ocierała się o komorę wtedy należy odkręcić rolkę z jedne strony zobaczyć jaki jest luz i włożyć podkładki dystansowe na delikatny wcisk u mnie miałem na jednej rolce 2mm, na drugiej 5mm i problemy się skończyły nie ważne jak zrobię wał wszystko zbiera mam Hesston 5650.
REKLAMA