logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak usunąć hasło BIOS w laptopie Dell C610?

Emylus 22 Mar 2003 14:12 2536 5
REKLAMA
  • #1 143546
    Emylus
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Mój kolega kupił właśnie takiego laptopa, trochę się nie zna, powiedziano mu że hasło jest w windowsie i wystarczy przeinstalować. No niestety tak nie było. Jedyne co zrobiłe ale raczej bez większej nadziei to rozkręciłem go i wyjąłem baterię na 0,5h. Czy da się z nim coś zrobić czy na części na allegro? :D Wszystko oczywiście w celach naukowych.
  • REKLAMA
  • #2 144136
    MCbx
    Poziom 28  
    Ocena: 27
    Na laptopach się nie znam, ale w stacjonarnych wyciągało się małą bateryjkę zasilającą BIOS. Poza tym istnieją różne uniwersalne hasła do BIOSu (których podawanie oczywiście byłoby tu niezgodne z prawem). Można też dzwonić do producenta o takie uniwersalne hasło, ale ma się duży rachunek za telefon. Oparto na PC World Komputer.
  • REKLAMA
  • #3 144317
    PitD

VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 237
    Oczywiście że się to da zrobić :D
    Jak chcesz zdjąć hasło to pisz na piotrd(_at_)dobrafirma.net
    Konto firmowe:
    Kuźnia Komputerowa
    Marsz.J.Piłsudskiego 17, Kraków, 31-110 | Strona WWW: https://www.kuznia.pl
  • REKLAMA
  • #4 169003
    sdzyx
    Poziom 17  
    Ocena: 3
    odpowiedz jest prosta rozkres laptopa zlokalizuj pamiec sram dla biosu zewrzyj + i - jej zasialania na pewnien czas i po klopocie!
  • REKLAMA
  • #5 169468
    remzibi
    Poziom 24  
    Ocena: 889
    No tak wiedza sdzyx opiera sie na dwoch solidnych filarach -zabobonach i przesadach :)
    Boze bron nic nie zwieraj przy wlaczonym zasilaniu
    mozesz zajzac tam remzibi1.republika.pl
  • #6 174310
    Emylus
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Całe szczęście nie stosuje się do takich rad jak udziela sdzyx ale dzięki remzibi za przestrogę. Twoja strona jest ciekawa tylko trochę daleko mieszkasz. Gdyby było to trochę bliżej ten laptop byłby już u ciebie. Ale nigdy nic nie wiadomo.
REKLAMA