Cześć,
mam pytanie. Na ile wycenilibyście pracę instalatora. Wykonał on:
- instalacja elektryczna: ~20 obowodów (każde pomieszczenie oddzielnie gniazdka i światło, w kuchni oddzielne obwody na płyte i piekarnik, agd, gniazda, światło.) Oświetlenie zewnętrzne. Nie wiem ile punktów ale średnio na pokój przypadają 3 gniazdka.
- podłączenie skrzynki bezpieczników (nadprądowe, różnicówki)
- instalacja alarmowa (6 czujek)
- instalacja teleinformatyczna (prawie w każdym pomieszczeniu doprowadzona skrętka. Całość zamknięta w szafce rackowej i wpięta do patchpanela.
- monitoring (5 kamer IP, porowadzona skrętka)
- sieć TV (wyprowadzono do multiswitcha 8 przewodów czyli 4 pomieszczenia po dwa koncentryki
- domofon i zasilanie automatu bramu (przewody wyciągnięte na zewnątrz)
- audio (poprowadzone w salonie przewody audio
Same kabelki ładnie ułożone, pospinane. Ogólnie wygląda to na oko bardzo ładnie. Fachowiec pracował sam 5 dni i z tego co wiem dojeżdżał 50km w jedną stronę.
Na ile wyceniacie usługę, tak w przybliżeniu?
mam pytanie. Na ile wycenilibyście pracę instalatora. Wykonał on:
- instalacja elektryczna: ~20 obowodów (każde pomieszczenie oddzielnie gniazdka i światło, w kuchni oddzielne obwody na płyte i piekarnik, agd, gniazda, światło.) Oświetlenie zewnętrzne. Nie wiem ile punktów ale średnio na pokój przypadają 3 gniazdka.
- podłączenie skrzynki bezpieczników (nadprądowe, różnicówki)
- instalacja alarmowa (6 czujek)
- instalacja teleinformatyczna (prawie w każdym pomieszczeniu doprowadzona skrętka. Całość zamknięta w szafce rackowej i wpięta do patchpanela.
- monitoring (5 kamer IP, porowadzona skrętka)
- sieć TV (wyprowadzono do multiswitcha 8 przewodów czyli 4 pomieszczenia po dwa koncentryki
- domofon i zasilanie automatu bramu (przewody wyciągnięte na zewnątrz)
- audio (poprowadzone w salonie przewody audio
Same kabelki ładnie ułożone, pospinane. Ogólnie wygląda to na oko bardzo ładnie. Fachowiec pracował sam 5 dni i z tego co wiem dojeżdżał 50km w jedną stronę.
Na ile wyceniacie usługę, tak w przybliżeniu?