Witam, wykonałem nadajnik telewizyjny z modulatora od magnetowidu. Modulator ustawiłem tak aby nadawał na 36 kanale telewizji analogowej. Do wyjścia modulatora podłączony jest jakiś stary abonencki wzmacniacz sygnałowy (nie znam wzmocnienia). Antena zarówno w nadajniku jak i odbiorniku to kawałek drutu. Zasięg jest mały - kilka metrów i jakość obrazu bardzo słaba (śnieży). To co chce zrobić to:
-zastosować jakiś wzmacniacz z większym wzmocnieniem albo podłączyć kilka szeregowo (mam na myśli oczywiście wzmacniacze abonenckie, takie puszki z wejściem i wyjściem typu F albo IEC)
-zrobić jakąś lepszą antenę do wzmacniacza,
-zrobić lepszą antenę do odbiornika (telewizora),
Teraz tak:
-Myślicie, że to dobry pomysł czy zrobilibyście coś innego?
-Jak wykonać antenę do nadajnika i jakie wzmacniacze? Coś z oferty "BADMORa" wzmacniaczy abonenckich?
-Jak wykonać antenę do odbiornika i jaki wzmacniacz zastosować? Coś w kierunku tych płytek z "DIPOLa" typu SWA?
Dołączam ofertę produktów firmy BADMOR.
Pozdrawiam, SM.
-zastosować jakiś wzmacniacz z większym wzmocnieniem albo podłączyć kilka szeregowo (mam na myśli oczywiście wzmacniacze abonenckie, takie puszki z wejściem i wyjściem typu F albo IEC)
-zrobić jakąś lepszą antenę do wzmacniacza,
-zrobić lepszą antenę do odbiornika (telewizora),
Teraz tak:
-Myślicie, że to dobry pomysł czy zrobilibyście coś innego?
-Jak wykonać antenę do nadajnika i jakie wzmacniacze? Coś z oferty "BADMORa" wzmacniaczy abonenckich?
-Jak wykonać antenę do odbiornika i jaki wzmacniacz zastosować? Coś w kierunku tych płytek z "DIPOLa" typu SWA?
Dołączam ofertę produktów firmy BADMOR.
Pozdrawiam, SM.