Cześć,
Mam autko Renault Safrane z instalacją holenderską.
Wszystko było OK aż do końca kwietnia.
W pewnym momencie na gazie zaczął przerywać. Objaw taki jakby jeden z cylindrów nie pracował. Świece są nowe - jakieś specjalne do gazu.
Zauważyłem że jeden z wtrysków był ruchomy, tzn. na kolektorze, tam gdzie jest to wkręcane jeden był bardzo brudny i mogłem poruszyć go bez trudu ręką.
Przykręciłem go mocno ale nic to nie dało.
Na centralce instalacji zauważyłem nazwę Gentec Design.
Wtryski są z symbolem 270013 VIH 01. Końcówka pomarańczowa z logo Siemens.
Oprócz tego w instalacji jest Vialle type CU01 LPI Liquid propane Injection.
Chciałbym to naprawić ale nie bardzo wiem jak. Może ktoś się spotkał z takim problemem. Mieszkam obok Skierniewic w woj. łódzkim. Żaden z tutejszych "gazowników" nie chce podjąć się tego twierdząc że nie ma komputera.
Może wystarczyłaby wymiana samego wtrysku? Choć w sumie nie wiem jak zacisnąć te sztywne przewody. A może to jakaś pierdoła?
Dziękuję z góry za pomoc.
Mam autko Renault Safrane z instalacją holenderską.
Wszystko było OK aż do końca kwietnia.
W pewnym momencie na gazie zaczął przerywać. Objaw taki jakby jeden z cylindrów nie pracował. Świece są nowe - jakieś specjalne do gazu.
Zauważyłem że jeden z wtrysków był ruchomy, tzn. na kolektorze, tam gdzie jest to wkręcane jeden był bardzo brudny i mogłem poruszyć go bez trudu ręką.
Przykręciłem go mocno ale nic to nie dało.
Na centralce instalacji zauważyłem nazwę Gentec Design.
Wtryski są z symbolem 270013 VIH 01. Końcówka pomarańczowa z logo Siemens.
Oprócz tego w instalacji jest Vialle type CU01 LPI Liquid propane Injection.
Chciałbym to naprawić ale nie bardzo wiem jak. Może ktoś się spotkał z takim problemem. Mieszkam obok Skierniewic w woj. łódzkim. Żaden z tutejszych "gazowników" nie chce podjąć się tego twierdząc że nie ma komputera.
Może wystarczyłaby wymiana samego wtrysku? Choć w sumie nie wiem jak zacisnąć te sztywne przewody. A może to jakaś pierdoła?
Dziękuję z góry za pomoc.