logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kosiarka spalinowa Hecht 4041 - silnik gaśnie po krótkim czasie pracy, nie odpala

aganieha 25 Lip 2015 18:00 7734 7
REKLAMA
  • #1 14874571
    aganieha
    Poziom 8  
    Ocena: 8
    Witam, w ubiegłym tygodniu nabyłam kosiarkę spalinową Hecht 4041. Zalałam odpowiedni olej dołożony przez sprzedawcę i wlałam 3/4 zbiornika benzyny 95 (w instrukcji było, żeby zalewać zwykłą benzyną, nie robić mieszanek). Pierwszym razem odpaliła bez problemu, udało mi się skosić ok. 50m2 trawnika, dwa razy opróżniałam kosz i w pewnym momencie obroty zaczęły spadać, silnik zgasł i już nie chciał odpalić. Od 3 dni próbuję co jakiś czas ją odpalić i nie działa. Już nawet świecę na nową wymieniłam i dalej nic. Będę bardzo wdzięczna za wszelkie sugestie inne niż "skorzystaj z gwarancji" ;)
  • REKLAMA
  • #2 14874875
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 14876994
    aganieha
    Poziom 8  
    Tak, nawet kilka.
  • REKLAMA
  • #4 14877010
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #5 14877177
    aganieha
    Poziom 8  
    Paliwo jest ;) Spróbuję przeczyścić gaźnik. Dziękuję za sugestie.
  • #6 14877241
    kriss0506
    Poziom 12  
    Popatrz na filtry paliwa, powietrza. Zobacz, czy zalewa świecę podczas odpalania, może wymaga regulacji gaźnika.
  • #7 14879441
    aganieha
    Poziom 8  
    Gaźnik sprawdzony, jest ok. Paliwo wlałam świeże, sprawdziłam wszelkie filtry. Wszystko jest OK a kosiarka nadal nie odpala. Nie mam już pomysłu co sprawdzać.
  • #8 15027139
    aganieha
    Poziom 8  
    Pozwolę sobie zakończyć temat. Kosiarka ostatecznie trafiła do serwisu, gdzie panowie wykonali regulację zaworów. Niemniej jednak bardzo dziękuję za wszelkie uwagi i porady.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z kosiarką spalinową Hecht 4041, która po krótkim czasie pracy gaśnie i nie chce ponownie odpalić. Po pierwszym uruchomieniu i skoszeniu trawnika, silnik zaczął tracić obroty, a następnie zgasł. Użytkownik wymienił świecę zapłonową, sprawdził paliwo oraz gaźnik, ale kosiarka nadal nie działała. Ostatecznie, po próbach samodzielnych napraw, kosiarka została oddana do serwisu, gdzie wykonano regulację zaworów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA