komputer został wymontowany i zawieziony do modyfikacji i od tego momentu nie reaguje na nic błędy wyświetla jakie tylko są możliwe serwis assistans przyjechał stwierdzili ze nie widać jednostki sterującej teraz wymontowałem komputer i zawiozłem z powrotem ten który zgrywał oświadczył ze cala mapa jaka zgrał nie istnieje u niego sam nie wie jak to mogło się stać będzie tworzył nowa mapę na podstawie innego modelu jest to wogólę możliwe
J uz robiłem u niego Scanie R480 i efekt jest super auto malo pali a moc rewelka z tym autem chcialem zrobic to samo pozatym slabe doładowanie turbiny bylo
Dodano po 2 [minuty]:
A jest mozliwe aby stworzyć nową mape na podstawie innej jadnoski czy tu już bez serwisu się nieobędzie
Dodano po 50 [minuty]:
Musze wyjechać na 2 godz ale nadal proszę o wypowiedzi bo temat myślę ciekawy. A dla mnie ważny bo auto stoi i odpalić nie idzie !
Dodano po 2 [godziny] 6 [minuty]:
Witam mało interesujący temat czy brak odpowiedniej wiedzy na ten temat no i myślę że niewielu robiło takie modyfikacje chociaż nadal czekam na ciekawe spostrzeżenia pozdro dla zainteresowanych
Myślę, że coś poszło nie tak podczas zapisu programu w pamięci. Mapa mapą ale w pamięci oprócz mapy wtrysku jest jeszcze cała masa innych rzeczy łącznie z immo. A może do odczytu i zapisu pamięć była wylutowywana i są jakieś zimne luty.
Co do samego tuningu to zastanawia mnie jedno. Czemu fabryki same nie wypuszczają dużo mocniejszych i ekonomiczniejszych aut za niewielką w sumie dopłatą?
Witam dzięki za opinie i małe podpowiedzi w sumie to nie ja będę robił poprawkę mapy mam nadzieję że nie będzie trzeba odwiedzić serwisu bo koszt jest spory
Serwis niepotrzebny. Kup używany EMS w komplecie z koordynatorem najlepiej bez immo. Sam wkładasz i odpalasz i do bazy zjedziesz. A uruchomieniem starego EMS niech się martwi ten kto go zepsuł.
Został wymontowany sterownik koordynator nieruszany ma Immo ale już odblokowany podpowiedział mi kolega że jest możliwe że plik SOPS został skasowany i jeśli sterownik żyje to nowy SOPS albo w servisie zamówić albo z sieci wyrwać ale to są podpowidzi ja za cienki jestem aby to ogarnąć saron22 masz jekieś inne pomysły
✨ Użytkownik zgłosił problem z jednostką sterującą w Scanii R 500 po modyfikacji komputera, która przestała działać. Po wymontowaniu i modyfikacji, komputer nie reagował, a serwis stwierdził brak widoczności jednostki. Użytkownik dowiedział się, że możliwe jest stworzenie nowej mapy na podstawie innego modelu, ale istnieje ryzyko uszkodzenia sterownika podczas modyfikacji. Po kilku próbach z różnymi sterownikami, auto ostatecznie odpaliło po interwencji specjalisty. Wygenerowane przez model językowy.