Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Relpol przekaźniki nadzorczeRelpol przekaźniki nadzorcze
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Nissan Almera N15 2,0D - nie zapala się kontrolka świec żarowych, nie odpala

13 Wrz 2015 20:11 1152 9
  • Poziom 8  
    Almera zapalała idealnie, do momentu kiedy miałem stłuczkę. Gdy włączam zapłon nie zapala się kontrolka od świec żarowych, silnik kręci ale nie odpala. Próba odpalenia z plaka, silnik zapala. Wszystkie bezpieczniki dobre. Podgrzałem świece na krótko też nie odpala. Przekaźnik nie przepuszcza prąd na świece. Z góry dzięki za pomoc.
  • Relpol przekaźniki nadzorczeRelpol przekaźniki nadzorcze
  • Poziom 38  
    Jak z plaka odpali to już chodzi?
  • Relpol przekaźniki nadzorczeRelpol przekaźniki nadzorcze
  • Poziom 8  
    Nie chodzi.
  • Poziom 38  
    Wiec to nie wina świec. Ma pompę w zbiorniku? Jeśli tak sprawdź jej zasilanie na zapłonie.
  • Poziom 38  
    Gdziej jest guzik do wciśnięcia zobacz na lewym nadkolu taki czerwony.
  • Poziom 8  
    Możecie dokładniej opisać mi gdzie znajduję się ten przycisk?
    Dzisiaj jeszcze zauważyłem, że kontrolka od immo nie miga.
  • Pomocny post
    Poziom 38  
    Bezpieczniki sprawdziłeś, skoro nie masz ani zasilania świec ani immo wiec gdzieś brakuje zasilania. Trzeba poszukać.

    Dodano po 3 [minuty]:

    Muszę sprawdzić ale chyba almera nie ma tego wyłącznika uderzeniowego.
  • Poziom 8  
    Bezpieczniki wszystkie sprawdzone. W kabinie przy lewej nodze i przy akumulatorze. Pali mi się bezpiecznik przy aku nr 42 i 45 (światło przeciwmgielne tył i pozycyjne tył), ale to pewnie przyczyna rozbitego bagażnika.

    Dodano po 12 [minuty]:

    Przekaźnik na świece nie włącza się. Prąd dochodzi do przekaźnika, ale nie dostaje sygnału żeby się załączył. Mam też wrażenie jakby pompa nie podawała paliwa. Pompka ręczna paliwo pompuje.
  • Poziom 8  
    Udało mi się odpalić. Przyciśnięte przewody od haka robiły zwarcie na dwa bezpieczniki. Po odcięciu tych przewodów i wymianie bezpieczników zadziałał immo. Almera odpaliła bez problemu.
    Dzięki chłopaki za pomoc.