Witajcie!
Problem dotyczy auta
Audi A6 C6 2004 2.4 benzyna
Kilka dni temu jadąc po wybrukowanej drodze pojawiły mi sie na Fis'ie informacje
1. "parking brake malfunction"
2. ABS / ESP Fault see owner's manual
Dodatkowo sygnał dźwiękowy i świecą się kontrolki ESP jak by był wyłączony oraz zólty od hamulcy
Od tamtej pory błąd pojawia się notorycznie po przejechaniu kilku metrów jednak ostatnio pokonałem 3 długie trasy ok. 140 km jedna i błąd się nie pojawił pozniej pokonałem kilka krótkich tras w okresie 3-4 dni i nic, po czym znowu wrócił.
Po podłączeniu kabla diagnostycznego pojawiły się takie błędy:
P1653 Read DTC memory of
ABS CM, Implausible signal, static
P0571 Cruise/Brake Switch (A) Circ.
Malfunction, Implausible signal, static
00526 Brake light switch
Implausible signal, intermittent
01502 Left rear fog lamp bulb (L46)
Open circuit/short circuit to ground, static
01316 Brake control module
Please read DTC, intermittent
02273 Static current stage 2
intermittent
02276 Static current stage 5
intermittent
01964 Memory Seat Control Module / steering column adjustment (J136)
No signal/communication, intermittent
00470 Combination comfort databus in single wire
Open circuit, static
Jestem użytkownikiem audi a6 forum po przeanalizowaniu problemu większość obstawiała by moduł sterownia pompą abs, jednak po skontaktowaniu się z jedną firmą zajmującą się naprawą owego modułu Pan stwierdził że problem bedzie leżał gdzie indziej. Tematów podobnych jest mnóstwo jednak żaden z nich nie daja chodzby cienia propozycji rozwiązania problemu
Proszę Was o pomoc ! Może ktoś chociaż podpowie gdzie szukać problemu
Dodam że nie występują żadne problemy z hamowaniem wszystko działa dobrze, jedynie te informacje na fisie
Problem dotyczy auta
Audi A6 C6 2004 2.4 benzyna
Kilka dni temu jadąc po wybrukowanej drodze pojawiły mi sie na Fis'ie informacje
1. "parking brake malfunction"
2. ABS / ESP Fault see owner's manual
Dodatkowo sygnał dźwiękowy i świecą się kontrolki ESP jak by był wyłączony oraz zólty od hamulcy
Od tamtej pory błąd pojawia się notorycznie po przejechaniu kilku metrów jednak ostatnio pokonałem 3 długie trasy ok. 140 km jedna i błąd się nie pojawił pozniej pokonałem kilka krótkich tras w okresie 3-4 dni i nic, po czym znowu wrócił.
Po podłączeniu kabla diagnostycznego pojawiły się takie błędy:
P1653 Read DTC memory of
ABS CM, Implausible signal, static
P0571 Cruise/Brake Switch (A) Circ.
Malfunction, Implausible signal, static
00526 Brake light switch
Implausible signal, intermittent
01502 Left rear fog lamp bulb (L46)
Open circuit/short circuit to ground, static
01316 Brake control module
Please read DTC, intermittent
02273 Static current stage 2
intermittent
02276 Static current stage 5
intermittent
01964 Memory Seat Control Module / steering column adjustment (J136)
No signal/communication, intermittent
00470 Combination comfort databus in single wire
Open circuit, static
Jestem użytkownikiem audi a6 forum po przeanalizowaniu problemu większość obstawiała by moduł sterownia pompą abs, jednak po skontaktowaniu się z jedną firmą zajmującą się naprawą owego modułu Pan stwierdził że problem bedzie leżał gdzie indziej. Tematów podobnych jest mnóstwo jednak żaden z nich nie daja chodzby cienia propozycji rozwiązania problemu
Proszę Was o pomoc ! Może ktoś chociaż podpowie gdzie szukać problemu
Dodam że nie występują żadne problemy z hamowaniem wszystko działa dobrze, jedynie te informacje na fisie