logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

audi a4 b5 1.8 adr - Słabo kręci nie odpala po ingerencji w wiązke wtryskow

kyselosti 27 Paź 2015 11:42 1674 4
REKLAMA
  • #1 15099820
    kyselosti
    Poziom 11  
    Ocena: 9
    Witam serdecznie, w ostatnim czasie po zapoznaniu sie z ofertami gazownikow w okolicy postanowiłem sam założyć sekwencje. Za czasów szkoły jak wchodziły sekwencje miałem praktyki w takim warsztacie i stamtąd mam większość wiedzy. Padło na instalacje elpigaz stella. Zacząłem od wiązki wtryskiwaczy, porozcinałem i polutowałem według schematu. Potem jeszcze pociągnąłem przewód od obrotów z czujnika położenia wałka rozrządu i + po stacyjce od wtryskow(co później sie okazało złe bo jest tam napięcie 5v) Troche mi to zajęło i chcąc sprawdzić następnego dnia czy wszystko w porządku podłączyłem te wtryski do siebie we wnętrzu auta i okazalo sie ze rozładował sie akumulator. Nawet mnie to nie zdziwiło ale po wzięciu drugiego dobrego auto kręci jakby nie mogło i nie odpala wcale. Nie wiem co mogło się stać i nie mam pomysłu nawet jak to sprawdzić. Uprzedzając pytania wiem co to miernik i znam jego podstawową obsługę. Tutaj filmik jak kręci https://www.youtube.com/watch?v=qhLgF8e4u5c&feature=youtube_gdata_player
  • REKLAMA
  • #2 15099842
    mail4skwarka
    Poziom 19  
    Ocena: 138
    Słychać słabiutki akumulator
  • REKLAMA
  • #3 15099918
    fuelinyourblood
    Poziom 35  
    Ocena: 1390
    Chyba troche przekombinowałes kolego. Doprowadź instalacje do porzadku i upewnij sie ze nie masz poboru pradu. Auto musi palic a dopiero pózniej montuj LPG.
  • REKLAMA
  • #4 15099924
    mail4skwarka
    Poziom 19  
    Ocena: 138
    Sam sobie fakturę wystawisz za 'montaż' sekwencji :) ???
  • #5 15099986
    Madamo
    Poziom 10  
    Ocena: 7
    Może jednak warto skorzystać z pomocy mechanika, bo nawet jak naprawisz problem z odpalaniem to znając życie pojawi sie więcej problemów i w końcu i tak udasz się do mechanika a co nerwów sobie napsujesz to masakra.
REKLAMA