logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brama przesuwna Benninca CP.BULL8 OM Krok po kroku + otwórz/zamknij

kr-sob 08 Lis 2015 16:41 2322 3
  • #1 15132929
    kr-sob
    Poziom 9  
    Ocena: 10
    Witam
    Co może być iż ostatnio brama mi nie działa prawidłowo.
    Otóż
    Kiedy nacisnę przycisk dzwonkowy brama się zamyka prawidłowo, ale jak w czasie jej zamykania chce ją zatrzymać nic się nie dzieje - dalej zamyka.
    Przy manewrze otwierania , bez problemu da rady zatrzymać bramę . Co może być
    CP.BULL8 OM ?
    Co ciekawe na pilocie działa to normalnie . W każdym momencie mogę zatrzymać .
    Wyeliminowałem przycisk dzwonkowy - poprzez testowanie przy pomocy zworki .,
    Co w tej centralce ma być zmostkowane, bo parę mostków tam jest.
    Mam zew antenę i fotokomórki pulla
    Może jakiś kabelek wypadł. ? Albo jakiś parametr ?

Normalne jest to iż jak połączę na 1s Com i P.P. wówczas kiedy otwiera się lub zamyka na wyświetlaczu miga kreseczka odpowiedzialna za p.p

Proszę pomóżcie
  • #2 15134790
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #3 15134814
    kr-sob
    Poziom 9  
    Ocena: 10
    Mareczny napisał:

Dzięki serdeczne za odpowiedz. Wydaje mi się nie do końca , bo jeśli była by funkcja mieszkaniec to w chwili zamykania lub otwierania musiał bym trzymać przycisk p.p. cały czas trwania manewr. Mylmę się drogi kolego . Masz jakiś inny pomysł
    Wystarczy wyłączyć w menu programowania funkcję mieszkaniec , chodzi o to że siłownik , a w zasadzie centrala jest zaprojektowana do współpracy we wspólnotach mieszkaniowych , jeśli jedna osoba otwiera , druga nie może zamknąć , bo wtedy nikt by nie wyjechał , szczególnie ,jeśli się sąsiedzi nie lubią , hehe - wystarczy postępować według instrukcji i wyłączyć funkcję Ibl.

Dodano po 1 [minuty]:

Dzięki serdeczne za odpowiedz. Wydaje mi się nie do końca , bo jeśli była by funkcja mieszkaniec to w chwili zamykania lub otwierania musiał bym trzymać przycisk p.p. cały czas trwania manewr. Mylmę się drogi kolego . Masz jakiś inny pomysł .
    kr-sob napisał:
    Mareczny napisał:

Wystarczy wyłączyć w menu programowania funkcję mieszkaniec , chodzi o to że siłownik , a w zasadzie centrala jest zaprojektowana do współpracy we wspólnotach mieszkaniowych , jeśli jedna osoba otwiera , druga nie może zamknąć , bo wtedy nikt by nie wyjechał , szczególnie ,jeśli się sąsiedzi nie lubią , hehe - wystarczy postępować według instrukcji i wyłączyć funkcję Ibl.

Dodano po 34 [sekundy]:

kr-sob napisał:
    Mareczny napisał:

Dzięki serdeczne za odpowiedz. Wydaje mi się nie do końca , bo jeśli była by funkcja mieszkaniec to w chwili zamykania lub otwierania musiał bym trzymać przycisk p.p. cały czas trwania manewru. Mylmę się drogi kolego . Masz jakiś inny pomysł

Dodano po 1 [minuty]:

Dzięki serdeczne za odpowiedz. Wydaje mi się nie do końca , bo jeśli była by funkcja mieszkaniec to w chwili zamykania lub otwierania musiał bym trzymać przycisk p.p. cały czas trwania manewr. Mylmę się drogi kolego . Masz jakiś inny pomysł .
    kr-sob napisał:
    Mareczny napisał:

• #4 15136363
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
REKLAMA