Witam,
mam rejestrator BSC - uruchomiłem konfiguracje sieciową.
Neostrada
dane wpisałem do rejestratora
Jako adres IP - 192.168.1.108,
Maska podsieci – 255.255.255.0
Brama - 192.168.1.1
Port TCP – 37777
Port UDP – 37778
Port HTTP – 80 (port odpowiedzialny dla przeglądarki IE)
Max połączeń 10
Preferowany serwer DNS – 192.168.1.1
Alternatywny serwer DNS - 194.204.152.34.
Wg instrukcji dostępnych na internecie.
Jeśli chodzi o pracę w sieci LAN tutaj przez logowanie do Internet Explorera w adresie: 192.168.1.108 - działa poprawnie.
Mam stały IP - kopiuje go i wstawiam do przeglądarki ale niestety nic się nie dzieje (będąc już poza siecią gdzie jest wpięty rejestrator).
W routerze ustawiłem DMZ - 192.168.1.108.
Chce uniknąć uruchamiania programu PSS - ponieważ nie biorę ze sobą PC.
Zależy mi na tym abym mógł uruchamiać podgląd kamer przez przeglądarkę internetową.
------------------------------------------------
Ogłoszenie
Zapraszamy do zapoznania się z pozostałymi poradnikami, tematami wyróżnionymi, artykułami, z zakresu systemów zabezpieczeń takich jak domofony, automatyka bram i szlabanów, systemy alarmowe, kamery, kontrola dostępu:
Poradniki dot. systemów zabezpieczeń
Jeżeli w w/w tematach nie znajdziesz odpowiedzi na swoje pytanie, zapraszamy na forum:
Systemy zabezpieczeń
Zachęcamy również do odwiedzenia sekcji Poradniki Ogólne, gdzie znajdziecie materiały z pozostałych działów forum, w tym dla osób rozpoczynających swoją przygodę z elektroniką:
Poradniki Ogólne
mam rejestrator BSC - uruchomiłem konfiguracje sieciową.
Neostrada
dane wpisałem do rejestratora
Jako adres IP - 192.168.1.108,
Maska podsieci – 255.255.255.0
Brama - 192.168.1.1
Port TCP – 37777
Port UDP – 37778
Port HTTP – 80 (port odpowiedzialny dla przeglądarki IE)
Max połączeń 10
Preferowany serwer DNS – 192.168.1.1
Alternatywny serwer DNS - 194.204.152.34.
Wg instrukcji dostępnych na internecie.
Jeśli chodzi o pracę w sieci LAN tutaj przez logowanie do Internet Explorera w adresie: 192.168.1.108 - działa poprawnie.
Mam stały IP - kopiuje go i wstawiam do przeglądarki ale niestety nic się nie dzieje (będąc już poza siecią gdzie jest wpięty rejestrator).
W routerze ustawiłem DMZ - 192.168.1.108.
Chce uniknąć uruchamiania programu PSS - ponieważ nie biorę ze sobą PC.
Zależy mi na tym abym mógł uruchamiać podgląd kamer przez przeglądarkę internetową.
Moderowany przez suworow:Poprawiłem tytuł. Kolejnym razem proszę samemu zadbać aby był adekwatny do treści tematu.
------------------------------------------------
Ogłoszenie
Zapraszamy do zapoznania się z pozostałymi poradnikami, tematami wyróżnionymi, artykułami, z zakresu systemów zabezpieczeń takich jak domofony, automatyka bram i szlabanów, systemy alarmowe, kamery, kontrola dostępu:
Poradniki dot. systemów zabezpieczeń
Jeżeli w w/w tematach nie znajdziesz odpowiedzi na swoje pytanie, zapraszamy na forum:
Systemy zabezpieczeń
Zachęcamy również do odwiedzenia sekcji Poradniki Ogólne, gdzie znajdziecie materiały z pozostałych działów forum, w tym dla osób rozpoczynających swoją przygodę z elektroniką:
Poradniki Ogólne