Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamcreativ_pl napisał:Faktycznie zły dział
sosarek napisał:creativ_pl napisał:Faktycznie zły dział
Ciekawiło mnie dlaczego sumator sygnałów tv naziemnej jest w dziale sat - może za wczasu wytłumacz co za jego pomocą chcesz osiągnąć - łatwiej będzie odpowiedzieć na kolejne pytania.
creativ_pl napisał:
')
creativ_pl napisał:Bo to ma działać niby na zasadzie indukcji, ale by indukcja była to wypadało by zainstalować cewkę.
creativ_pl napisał:No i? Jakoś nie widać czy ktoś nie wlutował cewki od strony ścieżek.
sosarek napisał:nigdy aż tak w "poszukiwaniu elementów bądź pustych pól lutowniczych" się nie przyglądałem.
creativ_pl napisał:Instalacja sprawna. Z 1 anteny sygnał oraz jakość 100% na mux 1, 2 z drugiej anteny mux 3 sygnał i jakość też 100%. Po podłączeniu przez sumator 1 anteny i odbiornik echo.... brak sygnału.
sosarek napisał:Cały czas pytasz o jedno - odpowiedziałem że nie wiem - nigdy im się nie przyglądałem jeśli chodzi o zastosowane w nich elementy, weź pod uwagę że część z nich może być po drugiej stronie laminatu, także cewki.
Swoją drogą WYMAGASZ wręcz odpowiedzi, lecz nie odpowiedziałeś na większość zadanych pytań które ułatwiły by być może rozwiązanie problemu.
creativ_pl napisał:Czemu zarzucasz mi że nie odpowiadam na pytania skoro odpisuje na wszystkie
creativ_pl napisał:pytałem czy twoim zdaniem tak jak to jest teraz może działać?
creativ_pl napisał:Mam tam około 15 km niestety zwykła siatkowa antena dobrze chwyta jeden mux ten na którym są tylko kanały tvp 1,2 itp
creativ_pl napisał:Więc zakupiłem antenę bez wzmacniacza
creativ_pl napisał:Więc kupiłem wzmacniacz
creativ_pl napisał:Dla tego właśnie kupiłem ten Sumator by połączyć 2 anteny i mieć wszystko z głowy.
mihal2002 napisał:creativ_pl napisał:Mam tam około 15 km niestety zwykła siatkowa antena dobrze chwyta jeden mux ten na którym są tylko kanały tvp 1,2 itp
Pasywna czy aktywna?creativ_pl napisał:Więc zakupiłem antenę bez wzmacniacza
Tu jasne.creativ_pl napisał:Więc kupiłem wzmacniacz
A to już ciekawe.creativ_pl napisał:Dla tego właśnie kupiłem ten Sumator by połączyć 2 anteny i mieć wszystko z głowy.
Teraz pytanie do CIEBIE jak to jest połączone? A najlepiej rysunek(schemat) bo opis masz mizerny(kiepski).
mihal2002 napisał:
Teraz pytanie do CIEBIE jak to jest połączone? A najlepiej rysunek(schemat) bo opis masz mizerny(kiepski
creativ_pl napisał:instalacja 5 metrów kabla
creativ_pl napisał:O jakiej instalacji chcesz jeszcze polemizować?
creativ_pl napisał:Mam tam około 15 km niestety zwykła siatkowa antena dobrze chwyta jeden mux ten na którym są tylko kanały tvp 1,2 itp. reszta krzaczy. Więc zakupiłem antenę bez wzmacniacza http://www.dipol.com.pl/antena telewizyjna dipol 16-21-60 dvb-t A1610.htm. Również z Krasów tylko kanały z muxa tvp 1,2 itp. Więc kupiłem wzmacniacz http://www.dipol.com.pl/wzmacniacz antenowy dopuszkowy lna-177 30db ekranowany B4009.htm ale nic nie odbierało już z Katowic, więc dałem na Częstochowę gdzie nie ma nic żadnych bloków. O dziwo, Czeskie kanały i pozostałe muxy 100% jakość i sygnał ale jeżeli chodzi o mux z tvp 1,2 itp no to jakościowo 30% ale siła 100%. Dla tego właśnie kupiłem ten Sumator by połączyć 2 anteny i mieć wszystko z głowy.
creativ_pl napisał:Cały czas pracuję jedna antena na jednym kablu który jest w całości
creativ_pl napisał:To w temacie mam już takie cudeńko ino że z jakiegoś powodu nie działa i moim zdaniem nie ma elementu. Bo prosty przykład proszę uciąć kabel antenowy w pół i odciągnąć od siebie o około 4mm i czy będzie przesyłać sygnał? No nie. Ciągle piszę tylko o nim a temat zszedł na instalacje a teraz znowu ktoś piszę mi o kupieniu kolejnego sumatora.