Witam szanownych forumowiczów. 
Mam do Was pewnie śmieszne pytanie, ale nie siedzę w tematyce sieci. Otóż muszę podłączyć dekoder telewizji internetowej do sieci. Obecnie posiadam internet światłowodowy 600 MB/s, ale z końcem bieżącej umowy zmienię go na 800. Główny router od dostawcy internetu znajduje się w piwnicy. Z niego jednym przewodem skrętką podłączony jest mój router na parterze domu, a drugim kablem na piętrze dzięki czemu Wi-Fi na każdym poziomie mam perfekcyjne (nawet w piwnicy
). Dekoder od dostawcy internetu nie posiada Wi-Fi i musi być podłączony do sieci po przez RJ45. Sęk w tym, że telewizor, do którego będzie dostarczona usługa jest w innym pokoju i nie ma możliwości ciągnięcia skrętki przez pokoje aby podłączyć ją do dekodera. Jakie rozwiązanie wybrać? Czy kupić router i temat rozwiązany? Czy może access point TP-Link EAP225 wystarczy żeby nie komplikować instalacji? Dodam tylko, że dotyczy to części domu, gdzie mieszkają rodzice, więc tam nie potrzebują routerów z dziesiątkami wyjść, bo "coś tam jeszcze będzie podłączane", już nic nie będzie podłączone.
Obecne moje routery, o których napisałem to też TP link, a dokładnie dwupasmowy Archer C20.
Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi i pomoc!
Mam do Was pewnie śmieszne pytanie, ale nie siedzę w tematyce sieci. Otóż muszę podłączyć dekoder telewizji internetowej do sieci. Obecnie posiadam internet światłowodowy 600 MB/s, ale z końcem bieżącej umowy zmienię go na 800. Główny router od dostawcy internetu znajduje się w piwnicy. Z niego jednym przewodem skrętką podłączony jest mój router na parterze domu, a drugim kablem na piętrze dzięki czemu Wi-Fi na każdym poziomie mam perfekcyjne (nawet w piwnicy
Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi i pomoc!