logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Technisat Comboplus CE HD - Soft Mcas nie obsługuje czytnika karty SmartHD

Darek.S 12 Maj 2016 13:44 2307 4
REKLAMA
  • #1 15667915
    Darek.S
    Poziom 34  
    Ocena: 981
    Witam. Nabyłem taki tunerek. Miał być nowy i miałem mu zmienić soft na Mcas. Na oryginalnym sofcie nie chodzą nawet FTA ( karta SmartHd aktywowana na Fergusonie). Na sofcie Mcas chodzą tylko FTA i nawet nie widzi uprawnień na karcie ( na oryginalnym sofcie uprawnienia widzi). Pytanie dlaczego soft Mcas ( Lemonbox2.04) nie obsługuje czytnika?
  • REKLAMA
  • #2 15668157
    LeDy
    Poziom 43  
    Ocena: 2942
    Darek.S napisał:
    Witam. Nabylem taki tunerek. Mial byc nowy i mialem mu zmienic soft na Mcas. Na opryginalnym sofcie nie chodza nawet FTA ( karta SmartHd aktywowana na Fergusonie). Na sofcie Mcas chodza tylko FTA i nawet nie widzi uprawnien na karcie ( na oryginalnym sofcie uprawnienia widzi). Pytanie dlaczego soft Mcas ( Lemonbox2.04) nie obsluguje czytnika? ( polskie litery uzupelnie na innym kompie)

Nie mogłeś coś mądrzejszego kupić? Wgraj ten oryginalny bo emu czy mcas chyba nikt na to nie pisze?
  • REKLAMA
  • #3 15668351
    Darek.S
    Poziom 34  
    LeDy napisał:

Nie mogłeś coś mądrzejszego kupić?

Owszem mogłem a nawet chciałem , bo zamierzałem sprzedać Fergusona z którymi jest stosunkowo mało problemów. Ale był duży i chcieli coś małego. Do hurtownika pojechałem z zamiarem kupna jakiegoś Opticuma Combo, ale namówił mnie na tego Comboplusa. Którego zawsze mogę zwrócić :| ( lub sprzedać komuś innemu i nawet już wiem komu :D . A niewykluczone, że wcześniej juz ten odbiornik został sparowany z kartą z kompletu ( której nie dostałem) i dlatego wgrywanie Mcasa nic już nie daje
    LeDy napisał:
    Wgraj ten oryginalny bo emu czy mcas chyba nikt na to nie pisze?

Skoro wgrałem to jednak pisze a oryginalny jest nie do użytku. Czekam na bardziej rzeczowe podpowiedzi.
  • REKLAMA
  • #4 15668423
    LeDy
    Poziom 43  
    Ocena: 2942
    Darek.S napisał:
    LeDy napisał:

Nie mogłeś coś mądrzejszego kupić?

Owszem mogłem a nawet chciałem , bo zamierzałem sprzedać Fergusona z którymi jest stosunkowo mało problemów. Ale był duży i chcieli coś małego. Do hurtownika pojechałem z zamiarem kupna jakiegoś Opticuma Combo, ale namówił mnie na tego Comboplusa. Którego zawsze mogę zwrócić :| ( lub sprzedać komuś innemu i nawet już wiem komu :D . A niewykluczone, że wcześniej juz ten odbiornik został sparowany z kartą z kompletu ( której nie dostałem) i dlatego wgrywanie Mcasa nic już nie daje
    LeDy napisał:
    Wgraj ten oryginalny bo emu czy mcas chyba nikt na to nie pisze?

Skoro wgrałem to jednak pisze a oryginalny jest nie do użytku. Czekam na bardziej rzeczowe podpowiedzi.

Przeważnie tunery z oferty SmartHD są parowane z kartą.
    Teraz rzeczowo.
    To złap tego sprzedawce za... .
    Z Opticumów Combo to jest nowy SlothCombo ale to na razie jego początki.
    Jak mały to Mini lub Micro, może coś z Amiko, Cryptobox?
    Jak Combo i Mini to jedynie Amiko. http://amikostb.com/?q=product&id=210
    Tu softy http://www.satedu.cba.pl/index.php?order=mod&...0for%20to%20all%20receivers/Amiko/Amiko%20HD&
  • #5 15669324
    Darek.S
    Poziom 34  
    Darek.S napisał:
    lub sprzedać komuś innemu

kwestię Comboplusa już mam z głowy ( jako ulubiona po wgraniu Astry z Hotbirdem automatycznie ustawiła się lista 49 niemieckich co miało tu spore znaczenie)
    A SlothCombo rzeczywiście wygląda ciekawie.
    Zakupiłem już inny tuner, a kwestia oprogramowania mcas do Comboplusa przestała mieć znaczenie , bowiem tego tunera już nie zakupię.
REKLAMA