logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odblokować Medion MD20168 i jaki pilot uniwersalny będzie działał?

orzan 22 Maj 2016 22:56 1539 4
REKLAMA
  • #1 15692716
    orzan
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    poproszono mnie o znalezienie pilota do tego TV. Ale na razie to nawet włączyć nie mogę :cry: tzn.po włączeniu zasilacza pojawia się napis " Kein signal " a przy naciśnięciu dowolnego przycisku od tv napis " Tastensperre ".
    Próbowałem zaprogramować trzy różne piloty uniwersalne - bez powodzenia.Czy ktoś umie zdjąć tą blokadę i jaki pilot zechce pracować z tym TV ?
  • REKLAMA
  • #2 15692797
    Dydelmax
    Poziom 39  
    Ocena: 963
    Witam.
    Fragment z instrukcji obsługi:
    Jak odblokować Medion MD20168 i jaki pilot uniwersalny będzie działał?
    Cytat:
    Jeżeli opcja blokady rodzicielskiej lub blokady klawiszy jest włączona, można otworzyć menu kontroli rodzicielskiej tylko po wprowadzeniu hasła (domyślne: 0000). Menu instalacji jest nieaktywne, jeżeli jedna z ww. opcji jest włączona.

Osobiście spróbowałbym wpisać domyślne hasło przy pomocy klawiszy numerycznych (pomimo blokady klawiszy).
    Co do pilota: BRC3.37732 (jest na niemieckim eBay, ale ta cena...).
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 15714780
    orzan
    Poziom 10  
    męczę się z nim już kilka wieczorów ,żaden pilot uniwersalny nie chce działać .Dokładniej to czasem się pojawi jakaś reakcja ale np.numer kanału po naciśnięciu innego klawisza, ale nigdy nie włączy się menu.
  • REKLAMA
  • #4 15715783
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5398
    A tak z ciekawości chciałem zapytać - wszystko wskazuje na to, że to tv z Niemiec - co Ty chcesz z nim w PL zrobić?
  • #5 15975453
    orzan
    Poziom 10  
    właśnie niedawno ustawiłem pilota basic ELMAK-a nowszy kod 1783

po wejściu do menu po prostu wyłączyłem blokadę i teraz mogę używać klawiszy z boku obudowy .Telewizorek ma bardzo przyjemny obraz i podłączony dekoder DVBT przez kabel HDMI.

zamykam temat.
REKLAMA