logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Vw,Passat B5 FL - Brak sterowania z kierownicy radiem RCD200

madziamm 27 Maj 2016 17:36 3837 6
REKLAMA
  • #1 15702902
    madziamm
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam.
    Mam pytanie odnośnie radia w temacie, połączyłem radio przez adapter,emulator CAN VW do Passata B5 FL.Wszystko działa oprócz sterowania z kierownicy,nadmienię iż na wcześniejszym radiu Gamma działało.
    Będę wdzięczny za każde informacje.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 15703002
    piotrek22101
    Poziom 39  
    Ocena: 1416
    Jeżeli ten emulator tylko do tego radia jest podłączony,to prawdopodobnie nie rozkodowuje z can'a sygnału. Druga opcja to w radiu trzeba coś ustawić.
  • REKLAMA
  • #3 15703223
    madziamm
    Poziom 2  
    Emulator jest tylko do tego radia podłączony to typowy-ADAPTER EMULATOR CAN VW RCD 200 DELTA RNS sprzedawany na alledrogo.Dziwi mnie ze trzeba podłączać kompa do auta i aktywować sterowanie mając wcześniej podłączone również radio montowane fabrycznie.Choć wiem iż rcd200 nie było nigdy montowane w Passacie.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 15703235
    piotrek22101
    Poziom 39  
    Dla komputera to dodatkowe urządzenie. Miałem parę razy taki problem,mając trzy modulatory,tylko jeden działał. Podane było że trzy mają kod tego auta.
  • REKLAMA
  • #5 15703376
    madziamm
    Poziom 2  
    Piotrek jak możesz to proszę napisz jakieś wskazówki dla mniej zaawansowanego operatora vag-a co by szybko i sprawnie poszło.Za co z góry ci dziękuje
  • Pomocny post
    #6 15703830
    piotrek22101
    Poziom 39  
    Nie pamiętam na 100% ale może coś znajdziesz. " Address 16: Steering wheel " We wtyczkach radia są sygnały CAN? Z tego co wiem to nie we wszystkich były przy radiu.
  • #7 15987140
    madziamm
    Poziom 2  
    Zakup emulatora za prawie 200zł nic nie dał.Radio grało,podświetlanie przycisków działało ale sterowania z kierownicy nadal brak.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z brakiem sterowania radiem RCD200 z poziomu kierownicy w Volkswagenie Passat B5 FL, mimo że wcześniejsze radio Gamma działało poprawnie. Po podłączeniu radia przez adapter/emulator CAN VW, wszystkie funkcje działają, z wyjątkiem sterowania z kierownicy. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że emulator może nie rozkodowywać sygnału CAN lub że konieczne jest dodatkowe ustawienie w radiu. Wspomniano również, że nie wszystkie wtyczki radia zawierają sygnały CAN, co może być przyczyną problemu. Użytkownik zauważył, że zakup emulatora za 200 zł nie przyniósł oczekiwanych rezultatów, ponieważ radio działa, ale sterowanie z kierownicy nadal nie funkcjonuje.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA