@dzi_dziuś
Dzisiaj udało mi się uruchomić regulator ale... no właśnie
wymieniłem jak już wcześniej pisałem dwa bezpieczniki: szklany F1,6AL250V na ten czarny (bo taki tylko udało mi się zdobyć) też F1,6A oraz termiczny 102stC i chyba 1,7A (nie wyraźny był już napis) na bezpiecznik 98stC 10A (niestety nie zdobyłem innego - wolałem założyć z mniejszą temp. niż z za dużą).
Ale po tej wymianie regulator nie ruszył. Zmierzyłem napięcie przed bezpiecznikami (AC-L i AC-N przychodzą bezpośrednio na bezpieczniki) było 243VAC ale mierząc już za bezpiecznikiem termicznym, pomiar wskazał ok 17VAC. Pomyślałem więc, że nowy bezpiecznik termiczny jest uszkodzony i postanowiłem go zmostkować. Po przylutowaniu zworki (obejście bezpiecznika) i podłączeniu regulatora do koca (czyli grzałki 60W) regulator ożył

To już coś - przynajmniej miałem już pewność, że pozostałe elementy były dobre. Regulator prawidłowo się zachowywał można było sterować temperaturą i czasem. Ale nie upłynęło może minuty ja poczułem swąd. Natychmiast wyłączyłem z sieci regulator. Po rozebraniu go okazało się, że dwa rezystory R1 i R2 (te dwa po obu stronach bezpiecznika termicznego) przysmażyły się. Pomiar omomierzem wskazał 2,017kΩ. Niestety nie wiem jaką miały wartość nominalną ponieważ kolorowe paski na nich straciły barwę

Jedynie co można stwierdzić to że ostatni pasek to złoty. Wnioskując z pomiaru (wstępnego bez rozlutowania) i tego, że są one połączone równolegle mogę się domyślać, że powinny one mieć po 4 kΩ. Ale wszystko się okaże jak je wylutuję.
Na chwile obecną mam zagwózdkę: dlaczego regulator nie ruszył z bezpiecznikiem termicznym ( był nowy ze sklepu) i dlaczego się usmażyły rezystory?
Poniżej fotki całej płytki regulatora oraz zbliżenie na rezystory.
Rezystory wylutowane

Pomiar R1=4,01kΩ R2=4,21kΩ a bezpiecznik termiczny mierząc omomierzem R=OFL (brak przejścia). Pamiętam, że jeszcze przed montażem tego bezpiecznika wykonałem pomiar rezystancji i był identyczny tzn omomierz pokazał "brak przejścia". Pomyślałem, że tam ma być bo to termiczny bezpiecznik. Ale teraz mam co do tego wątpliwości. Jaki powinien być prawidłowy wynik pomiaru rezystancji na dobrym bezpieczniku termicznym, wie ktoś?
Płytka drukowana trochę się przypiekła

a rezystory chyba będą dobre