logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

renault scenic 2001r - migające "koła" na wyświetlaczu

hornet2 21 Cze 2016 19:40 1224 4
REKLAMA
  • #1 15759375
    hornet2
    Poziom 5  
    Ocena: 25
    Witam wszystkich forumowiczów!

Dzisiaj zakupiłem Scenica sprowadzonego z Niemiec . 2001 rok produkcji . Silnik 1,6cm3 , benzyna , 109KM . Mam mały z nim problem . Otóż , po włączeniu zapłonu na desce rozdzielczej wyświetla się napis SERVICE , świeci się kółko z wykrzyknikiem , na rysunku samochodu migają cztery koła . Co to oznacza ? Jak to skasować ?

I drugie pytanie tyczące też tego rysunku samochodu . Czy wyświetlacz pokazuje które aktualnie drzwi są otwarte ? Czy też po otwarciu obojętnie których drzwi , ewentualnie ilości , zawsze wyświetlacz pokazuje otwarte wszystkie drzwi ?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 15760229
    hornet2
    Poziom 5  
    Czytałem to . U mnie migają wszystkie koła . Dziwna sprawa , bo po przejechaniu kilku kilometrów koła przestają migać . Ale gdy wyłączę zapłon i włączę ponownie to znowu zaczynają migać .

By nie zakładać nowego tematu . Z każdą chwilą użytkowania coraz bardziej zaskakuje mnie ten samochód . Po paru razach poprawnego działania zaczął niedomykać się przedni szyberdach . Podczas zamykania " niedojeżdża " do końca , brakuje ok. 2-3cm . Dopiero się domyka jak go kawałek cofnę i z powrotem domykam lekko naciskając z przodu szybę szyberdachu ku górze. Co zrobić ? Przesmarować jakimś smarem prowadnicę , np. grafitowym ?
  • REKLAMA
  • #4 15761942
    hornet2
    Poziom 5  
    I jak ? Nie ma na tym forum jakiegoś szpeca od szyberdachów ? Wszystko gdzie był dostęp przesmarowałem wazeliną techniczną . Pomogło połowicznie . Szyberdach dalej nie dochodzi do końca . Zatrzymuje się tak jak wcześniej 2-3cm . Ale gdy go lekko cofnę i z powrotem daję do przodu to się zamyka . Co mam zrobić aby działał jak należy ? Zdjąć szybę i przesmarować z obu stron dokładnie cały mechanizm ?
REKLAMA