logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mio Moov M610 - Jak zwolnić miejsce na mapy Europy?

Piotrek50501 28 Cze 2016 22:33 3372 7
REKLAMA
  • #1 15774728
    Piotrek50501
    Poziom 14  
    Ocena: 29
    Witam, zakupilem Automapę całej Europy do swojej nawigacji Mio i mam problem, otóż pliki od nawigacji zajmują prawie 4GB i nie mieszczą mi sie w urządzeniu. Mam do dyspozycji niecałe 4GB. Skopiowałem wszystko oprócz map, to jest ok 50 parę megabajtów. Ale pliki map poszczególnych krajów zajmują do 50mb. Pozostałe pliki: detail.a, poi.a, ways.a itd zajmują dużo miejsca, mozna coś z tym zrobić aby zyskać choc z 1 GB dodatkowego miejsca?
  • REKLAMA
  • #2 15774847
    japycz321
    Poziom 26  
    Ocena: 140
    Skoro zakupiłeś to przy instalacji wybierz opcję: "wybranie nowego fragmentu mapy i jego instalacja " i zainstaluj to co chcesz.
  • REKLAMA
  • #3 15777876
    Piotrek50501
    Poziom 14  
    Mam wersje na SD i z niej tez korzystam w tablecie. A jest jakas inna mapa ktora moglaby mi sie zmiescic? Albo zebym mogl wybrac wybrane kraje
  • REKLAMA
  • #4 15778132
    Freddy
    Poziom 43  
    Ocena: 2809
    Piotrek50501 napisał:
    zakupilem Automapę całej Europy do swojej nawigacji
    Podczas instalacji wybierz interesujące Cie kraje.
  • REKLAMA
  • #5 15784188
    Piotrek50501
    Poziom 14  
    Mam w tej nawigacji możliwość automatycznej aktualizacji. Służy do tego program MioMore Desktop. Próbowałem za pomocą Niego aktualizować mapy ale nie mogłem, zawisza się podczas pobierania zawsze w tym samym miejscu. Coś nie tak z nawigacją czy może źle pobieram?
  • #6 15784402
    japycz321
    Poziom 26  
    Co Ty chcesz zrobić? najpierw piszesz o automapie, potem coś ze korzystasz z tej samej karty też w tablecie (pewnie na androidzie a navi masz windows CE, a to całkiem inne systemy, i nie ma prawa to zadziałać), teraz piszesz o MioMore służącym do aktualizacji MioMap. Automapa to całość i jeśli będziesz póbował kopiować pojedyńcze pliki to mało prawdopodobne że uda Ci sie to odpalić. Plikimap nie zajmują 50 MB :)
    A więc napisz normalnie co chcesz zrobić, cyz odpalić an tym automape, czy zaktualizować MioMore z którym dostałeś to urządzenie( o ile posiadasz dożywotnią aktualizację).
  • #7 15784475
    Piotrek50501
    Poziom 14  
    Chciałem wgrać AutoMapę ale skoro mi się to nie udało to próbuję zaktualizować tą mapę która była wbudowana w nawigację. Próbowałem za pomocą programu MioMore Desktop ale nie chce działać, w pewnym momencie pobierania się zacina. Za każdym razem w tym samym miejscu
  • #8 15786545
    japycz321
    Poziom 26  
    Dobra to od początku. Jeśli chcesz mieć automape to musisz najpierw zainstalować(nie kopiowac gotowaca), wybrany obszar w urządzeniu. Kolejnym etapem jest odblokowanie aby odpalała się automapa, najprościej i najładniej znaleźć jakiś panel pod to urządzenie. Jest wiele tematów o tym:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2878768.html
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2722085.html

jesli interesuje Cię aktualizacja przy użyciu MioMore i masz z nią problem, najłatwiej skontaktować się z supportem Mio, chętnie pomogą, naprawdę : - ) przy takich problemach warto najpierw spróbować na innym komputerze oraz kablu.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik napotkał problem z brakiem miejsca na mapy Europy w nawigacji Mio Moov M610, gdzie pliki map zajmują prawie 4GB, a dostępna pamięć to niecałe 4GB. W odpowiedziach zasugerowano, aby podczas instalacji wybrać tylko interesujące kraje, co pozwoli zaoszczędzić miejsce. Użytkownik próbował również zaktualizować mapy za pomocą programu MioMore Desktop, jednak napotkał problemy z zawieszaniem się aplikacji. Wskazano, że ważne jest, aby nie kopiować pojedynczych plików, lecz zainstalować mapy w odpowiedni sposób oraz skontaktować się z supportem Mio w przypadku problemów z aktualizacją.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA