logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Stacja pogody - co odpowiada za pomiar temperatury i wilgotności?

betap 05 Lip 2005 13:50 2061 4
REKLAMA
  • #1 1630519
    betap
    Poziom 10  
    Ocena: 9
    Witam mam nadzieje, ze pisze na dobra grupie.

Mam problem ze stacja pogody a mianowicie pomiarem temperatury zewnetrzej - i moze ktos podpowie mi co tu moze byc odpowiedzialne za pomiar temperatury i wilgotnosci

mam nadzije, ze fotki ukladu sa czytelne - jak nie to prosze o info[/img]
    Załączniki:
    • Stacja pogody - co odpowiada za pomiar temperatury i wilgotności? RIMG0160.JPG (81.21 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Stacja pogody - co odpowiada za pomiar temperatury i wilgotności? RIMG0157.JPG (82.62 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Stacja pogody - co odpowiada za pomiar temperatury i wilgotności? RIMG0156.JPG (81.82 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Stacja pogody - co odpowiada za pomiar temperatury i wilgotności? RIMG0155.JPG (80.9 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 1630634
    twazny
    Poziom 26  
    Ocena: 56
    Nie widać tego może jest pod płytką.Termistor ma wygląd malutkiego kond. tantal., taka malutka wydłużona kropelka na cieniutkich nóżkach,zwykle niebieska,a higrometr to kostka 1cm2.,wygląda jak plastikowa.W mojej stacji błędy w odczycie temp. powoduje rozładowana bateria w stacji odbiorczej, tez stawiałem na czujnik zewnętrzny,zanim załapałem w czym rzecz.Pozdr.
  • REKLAMA
  • #3 1630776
    betap
    Poziom 10  
    Ocena: 9
    kurcze - nic takiego nie widze, zdjecia plytki sa zrobiony z dwoch stron

bateria - odpada sprawdzalem juz na 2 kompletach - zreszta wskaznik opadow i wiatru dziala - problem jest tylko z temperatura zewn i wilgotnoscia
  • REKLAMA
  • #4 1630822
    Mariusz Ch.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 460
    Witam.

Prawdopodobnie czujnikiem jest element opisany FS2. Umyj dokładnie płytkę. Przy polach FS1 jest ślad nalotu i elektrokorozji. Może powodować
    zwarcia i zmieniać wskazania.

Pzdr.
  • #5 1631054
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
REKLAMA