logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opel Vectra A 1.6i 1991 - Wtrysk jednopunktowy nie podaje paliwa, auto nie odpala

pawelmela 27 Sie 2016 10:10 906 5
REKLAMA
  • #1 15894511
    pawelmela
    Poziom 1  
    witam . mam problem z moja vectra a rocznik 91 1,6i . wtrysk jednopunktowy nie podaje paliwa na powrot . wcale nie chce odpalic . prpbowalem z plaka i cos tam łapał ale bardzo słabiutko . auto posiada takze instalacje lpg . nie mam pojecia co jest przyczyna tego
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 15894559
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #4 15894651
    jamszoł
    Poziom 16  
    Ocena: 39
    ściągnij no wężyk paliwowy na wejściu i niech ktoś Ci przekręci kluczyk na zapłon - bez uruchamiania silnika
    Masz wtrysk jednopunktowy - czyli LPG 1 lub 2 generacji
    Jesli jeździłes dużo na LPG a w zbiorniku było mało beny lub wcale - to pompka paliwowa mogła sie spalić
    Musisz miec w zbiorniku zawsze tyle paliwa - aby pompka miała co pompować bo paliwo chłodzi pompkę
    Słychac w ogóle jak pompka pracuje ?
    Jeśli pracuje a z wężyka nie poleci paliwo to :
    pompka za słabo pompuje bo jest uszkodzona albo masz zatkany filtr paliwa - który o dziwo , co jakiś czas należy wymienić :)
  • REKLAMA
  • #5 15894836
    ladamaniac
    Poziom 40  
    Ocena: 2069
    jamszoł napisał:

ściągnij no wężyk paliwowy na wejściu i niech ktoś Ci przekręci kluczyk na zapłon - bez uruchamiania silnika

To jet stary Opel, czasem załącza pompę paliwa dopiero przy kręceniu silnikiem.
    Masz możliwość uruchomienia silnika na samym LPG?
  • #6 15894843
    piotrek22101
    Poziom 39  
    Ocena: 1418
    Obejrzyj wiązkę od wtrysku,zobacz czy instalacja lpg nie wcina się w nią. Sprawdź też filtr paliwa,oraz ssak w zbiorniku.
REKLAMA