Witam, mam pytanie dotyczące nowej instalacji którą zamierzam wykonać. Niestety od lat jestem nie w temacie ,a lekcje elektrotechniki z głowy już uleciały. Więc zrobiłem remont kuchni i łazienki. W domu posiadam starą instalację jednofazową. Żeby nie rozgrzebywać mieszkania i korytarza postanowiłem puścić dodatkowo od licznika przewód 3x4mm. Przed różnicówką którą zamontuję u siebie w rozdzielni dokonam rozdziału przewodu PEN na N i PE. W rozdzielni zamontuję różnicówkę 25A 30 mA oraz cztery nadmiarowoprądowe S 16B ( pralka zmywarka piekarnik gniazdka )
używając przewodu 3x2.5 oraz dwa S10B ( oświetlenie) przewód 3x1.5. Dodam że nowy przewód posłuży tylko do nowej części reszta mieszkania pozostanie na starej instalacji. Chciałbym zakupić bezpieczniki jakiejś dobrej firmy koszta nie grają roli ,bardzo więc proszę o podpowiedzi co do zamierzanej instalacji i doboru bezpieczników. Pozdrawiam gorąco!!!!!!
używając przewodu 3x2.5 oraz dwa S10B ( oświetlenie) przewód 3x1.5. Dodam że nowy przewód posłuży tylko do nowej części reszta mieszkania pozostanie na starej instalacji. Chciałbym zakupić bezpieczniki jakiejś dobrej firmy koszta nie grają roli ,bardzo więc proszę o podpowiedzi co do zamierzanej instalacji i doboru bezpieczników. Pozdrawiam gorąco!!!!!!