logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] VW Passat B5 2001, woda pod uszczelką tylnych drzwi

forest_89 14 Wrz 2016 08:38 5193 3
REKLAMA
  • #1 15930267
    forest_89
    Poziom 10  
    Ocena: 13
    Witam serdecznie, jestem posiadaczem VW Passata B5 2001r, po myjni zauważyłem, że pod dywanikiem pasażera z tyłu zbiera się lekko woda w narożniku i jest mokro. Przeczyściłem kanał odpływowy pod akumulatorem i od strony serwa oraz rynny w podszybiu bo były zabite liśćmi. Myślałem, że to rozwiąże problem ale jednak nie, woda dalej się zbiera. Przyuważyłem, że pod uszczelką drzwi tylnych zbiera się woda, która potem dostaje się na podłogę. Uszczelkę jak sprawdzałem to jest niby cała, więc nie wiem skąd ta woda się tam dostaje.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 15930326
    ciuqu
    Poziom 38  
    Ocena: 823
    Mam to samo, podejrzewam że to wina starych uszczelek.
  • REKLAMA
  • #3 15975046
    forest_89
    Poziom 10  
    dzięki za informacje, faktycznie problem może być z uszczelką.
    Tzn zauważyłem, że drzwi po zamknięciu nie są spasowane z karoserią, nie jest "równo". Może być tak, że uszczelka drzwi dobrze nie przylega po zamknięciu i gdzieś woda zrobiła sobie "ścieżkę". Zobaczę jaki będzie rezultat po wyregulowaniu drzwi. Pozdrawiam.
  • #4 17239751
    forest_89
    Poziom 10  
    WITAM, FAKTYCZNIE, PROBLEM Z USZCZELKAMI DRZWI, PO ZDJĘCIU BOCZKÓW USZCZELKI ZOSTAŁY ZASILIKOWANE. PROBLEM ROZWIĄZANY
REKLAMA