Witam. Mam problem z moim pc. Mój komp mysle sredniej klasy do srednich gier ktory mi jaknajbardziej wystarcza. Podczas gry w aion przy 120 fps na niektorych mapach tego rpga w wspomnianych 120 fps zaczyna syczeć (syczenie pochodzi z obudowy). Po roznym czasie raz jest to godzina nawet dwie raz kilka minut komputer się resetuje... Żeby sprawdzić czy to na pewno to syczenie wywołuje resetowanie sie komputera sprawdzilem tez inne giery W CS GO około 250 fps i wystepuje syczenie, COD BLACK OPS 1 nie sprawdzałem dokładnie ale coś około 90 na wysokich ustawieniach grafiki. Co do samych ustawień grafiki to chyba maja wpływ na to syczenie w crysis 1 przy 120 fps zmniejszenie ustawien grafiki przedłużyło czas gry o jakies 30 min.
Kombinowałem z ustawieniami grafiki, sprawdzałem kabelki wszystko jest okej. Wpadłem na pomysł ustawienia Frame Rate Target w sterowniku grafiki. Kombinowałem metoda prob i błędów. Na przykładowej mapce z gry AION przy ustawieniu max fps na 63 problem się rozwiazał. Tak samo kombinowałem z Crysis 1 ale bez skutku nawet w tych 60 fps które ustawiłem w sterowniku ASUS GPU TWEAK komputer syczy a po około 40-50 min resetuje się. W Crysis 2 oraz 3 miałem praktycznie to samo. Skończyły mi się już teorie a w sprzęcie nie chce grzebać sam bez jakiś zaleceń żeby czegoś nie zepsuć. Jestem otwarty na inne teorie a może ktoś już miał podobny problem z swoim pc.
Specyfikacja:
Płyta główna: ASROCK B85M.
Zasilacz: 600W.
Procesor: Intel Core I5 3,20 Ghz
RAM: 8 GB w jednej kości DDR3
Karta graficzna: ASUS GEFORCE GTX 750 TI.
Dysk: 1TB
Monitor 60HZ Acer.
Windows 7 Ultimate.
Kombinowałem z ustawieniami grafiki, sprawdzałem kabelki wszystko jest okej. Wpadłem na pomysł ustawienia Frame Rate Target w sterowniku grafiki. Kombinowałem metoda prob i błędów. Na przykładowej mapce z gry AION przy ustawieniu max fps na 63 problem się rozwiazał. Tak samo kombinowałem z Crysis 1 ale bez skutku nawet w tych 60 fps które ustawiłem w sterowniku ASUS GPU TWEAK komputer syczy a po około 40-50 min resetuje się. W Crysis 2 oraz 3 miałem praktycznie to samo. Skończyły mi się już teorie a w sprzęcie nie chce grzebać sam bez jakiś zaleceń żeby czegoś nie zepsuć. Jestem otwarty na inne teorie a może ktoś już miał podobny problem z swoim pc.
Specyfikacja:
Płyta główna: ASROCK B85M.
Zasilacz: 600W.
Procesor: Intel Core I5 3,20 Ghz
RAM: 8 GB w jednej kości DDR3
Karta graficzna: ASUS GEFORCE GTX 750 TI.
Dysk: 1TB
Monitor 60HZ Acer.
Windows 7 Ultimate.