Witam. Potrzebuje instrukcji obslugi do tego typu napedu garazowego. Po wpieciu nowej drogi radiowej naped przy otwartej bramie zamyka ja do polowy i staje. Zamykajac brame na raty nie mozna pozniej otworzyc bramy. Po odlaczeniu zasilania dopiero brama sie otwiera.
Załączniki:
DSC_1794.jpg(432.81 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
DSC_1793.jpg(503.62 KB)
DSC_1792.jpg(395.17 KB)
Szczerze powiedziawszy nie mam zielonego pojęcia co to za napęd ale jeśli brama Ci sie nie domyka musisz jej wydłużyć czas pracy jeżeli jest taka możliwość a pewnie jest.
Raczej nic nie wymyślimy. Myślałem że sie już nie odezwiesz i porzuciłeś ten napęd. Najszybciej będzie jak kupisz centrale sterującą ELMESa i ją podmienisz jak napęd jest całkiem dobry np. na taką :
ewentualnie ELMES STP ale to pod bramy przesuwne, 160 zł za centrale z 2 pilotami nie zbiedniejesz. Sama droga radiowa nie powinna nam zrobić takiej sieczki. Miałem taką przypadłość z NICE SPIN 21 okazało się że rolki na bramie się przycinały i działało zabezpieczenie przeciw zgnieceniowe albo przy auto programowaniu centrala traktowała przycięcie jako położenie krańcowe. Tak to widze
Dodano po 3 [minuty]:
A jak masz nową drogę radiową pewnie z proximy to ELMES STP bo do niego da sie wpiąć oddzielną droge radiową. Elmes ma tylko jeden mankament bo nie posiada zwolnień przy końcach.
Witam,
Posiadam w swoim garażu automat firmy Endress (model PT-5000-2). Automat przestał reagować na pilota. Poszukuję używanego kompletnego automatu, albo samej płytki sterującej. Czy ktoś może dysponuje takimi częściami lub wie, czy dostępne są do tego modelu części zamienne.
✨ Użytkownik zgłasza problem z napędem garażowym Endress, który po wpięciu nowej drogi radiowej zamyka bramę tylko do połowy i staje. Po odłączeniu zasilania brama otwiera się. W odpowiedziach sugerowane są różne rozwiązania, w tym regulacja czasu działania siłownika oraz wymiana centrali sterującej na model ELMES, co może rozwiązać problem. Inny użytkownik wspomina o modelu PT-5000-2, który przestał reagować na pilota i poszukuje części zamiennych. Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.