tuner pobiera 9W. Karkas nie jest przytopiony, tylko był osłonięty wklejonymi plastikami, które musiałem porozcinać.
Transformator był przystosowany do 110, 120, 220 i 240V. Na 220 i 240 nie było przejścia. Pozostałych nie sprawdziłem. Teraz już trochę za późno by to sprawdzić, bo kilka kabelków dochodzących do uzwojenia się oderwało przy rozpruwaniu. Mówiłem, że był to wyjątkowo nierozbieralny model.
Teraz pozostaje już chyba tylko znalezienie schematu, lub znalezienie kogoś, kto ma taki tuner i zmierzy u siebie to napięcie.
Patrzyłem też na żarówki, bo są one zasilane z tego samego źródła, ale nie ma na nich żadnych oznaczeń.
Pisałem też do Sony, lecz nie mają tak starych schematów.
Czerwone kabelki wychodzą z wtórnego, pozostałe wchodzą na pierwotne
Dodano po 2 [godziny] 13 [minuty]:
do gerdowski - rozciąłem już wcześniej te izolacje i nic tam nie ma. Te zgrubienia, jak np. to zaznaczone czerwoną elipsą, to skręcony drut uzwojenia z czerwonym kabelkiem wychodzącym. Jest on zlutowany i wywinięty na izolację pokrywającą uzwojenie ( przy szartm kabelku widać to wyraźniej). Jest tam kilka warstw różnego rodzaju izolacji i wszystko dodatkowo zalane żywicą lub jakimś lakierem. Pod tym wszystkim jest równiutko nawinięty drut, bez żadnych wybrzuszeń, co wskazuje na to, że nie ma tam termika