Witam Forumowiczów po raz drugi! Mam problem z moim oczkiem w głowie a mianowicie Toyotą corolla e-12 1.6 2002r. Nieustannie pojawiają mi się kontrolki "Check Engine";"TRC OFF";"VSC".Podpiąłem razem ze znajomym pod urządzenie diagnostyczne mój samochodzik i to oto urządzenie wykazało błąd P0171 I P0420.
P0171-ZBYT UBOGA DAWKA PALIWA
P0420-BŁĄD KATALIZATORA
Więc tak:
1) Katalizator został wycięty i została wstawiona strumiennica wraz z emulatorami.
2)Co do błędu p0171
a)wyczyszczony przepływomierz
b)wyczyszczona przepustnica wraz z silniczkiem krokowym który okazał się być w świetnej kondycji
c) Wymienione świece na nowe NGK
d)brak nie szczelności na kolektorze ssącym i w obrębie
Samochód posiada co prawda instalację gazową Stag 300-Premium z dodatkowym sterownikiem sterującym dawką paliwa,ale i przy jeździe na samej benzynie niestety błąd się pojawia. Zmiana rodzaju benzyny i stacji benzynowej nie przyniosła efektu....
Teraz moje pytanie:
Czy ktoś może mi podać jakąś przyczne a może ktoś z was miał już taki problem i wie jak go rozwiązać? Z góry dzięki za pomoc !!!!
P0171-ZBYT UBOGA DAWKA PALIWA
P0420-BŁĄD KATALIZATORA
Więc tak:
1) Katalizator został wycięty i została wstawiona strumiennica wraz z emulatorami.
2)Co do błędu p0171
a)wyczyszczony przepływomierz
b)wyczyszczona przepustnica wraz z silniczkiem krokowym który okazał się być w świetnej kondycji
c) Wymienione świece na nowe NGK
d)brak nie szczelności na kolektorze ssącym i w obrębie
Samochód posiada co prawda instalację gazową Stag 300-Premium z dodatkowym sterownikiem sterującym dawką paliwa,ale i przy jeździe na samej benzynie niestety błąd się pojawia. Zmiana rodzaju benzyny i stacji benzynowej nie przyniosła efektu....
Teraz moje pytanie:
Czy ktoś może mi podać jakąś przyczne a może ktoś z was miał już taki problem i wie jak go rozwiązać? Z góry dzięki za pomoc !!!!