zakupiłem niecały miesiac temu komputer morele sky3660 z dyskiem Dysk Western Digital Caviar Blue, 3.5'', 1TB, SATA/600, 7200RPM, 64MB cache (WD10EZEX), grałem na nim tylko i wyłącznie w Wiedźmina 3 i wraz z upływem czasu gra zaczęła coraz bardziej mulić na ustawionych pierwotnie detalach. Po pewnym czasie obniżyłem detale lecz niewiele to zmieniło więc zainteresowałem się dyskiem. Korzystam z Windowsa 8.1 x64 i znalazłem sporo artykułów o spowalnianiu przez niego pracy dysku, powyłączałem wszystkie Spoolery i Superfetche jakie sie dało, problem z dyskiem rozkręcającym się do 100% (sprawdzone po wciśnięciu ctrl shift esc) zaczął się pojawiać nawet po włączeniu systemu. Sprawdziłem dysk Crystal dysk info i crystal dysk markiem, dodaje wynik. Zaznaczam ponownie, że dysk ma miesiąc, nie ma na nim więcej niż
150 gb danych, nie był przeciążany, posiadałem antyvirusa GDATA, którego dzisiaj odinstalowałem myślą, że to on jest problemem.
Nie zadałem pytania - czy dysk nadaje się do reklamacji? praca na nim to udręka, biorąc pod uwagę, że nie ukrywam kupiłem go do grania i tego typu problemy nie wchodzą w rachube
150 gb danych, nie był przeciążany, posiadałem antyvirusa GDATA, którego dzisiaj odinstalowałem myślą, że to on jest problemem.
Nie zadałem pytania - czy dysk nadaje się do reklamacji? praca na nim to udręka, biorąc pod uwagę, że nie ukrywam kupiłem go do grania i tego typu problemy nie wchodzą w rachube