logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Clio 1.2 8V 2006 - gaśnie po dodaniu gazu, brak błędów, przepustnica czysta

enginegarage 24 Sty 2017 20:53 2436 7
REKLAMA
  • #1 16225342
    enginegarage
    Poziom 12  
    Ocena: 248
    Witam.
    Mam problem z clio 1.2 8V 2006r .Zaraz po odpaleniu obroty wskakują na 1800 .
    Po dodaniu gazu dusi się i gaśnie.Przepustnica wymyta ,błędów brak .
    Po odpięciu krokówki brak reakcji . Gdy była wymontowaną przepustnica i dmuchałem tylko i wyłącznie w kanał od krokówki na pewno nie był zamknięty,
    zaś po jego zatkaniu samochód natychmiast gaśnie.
    Pozdrawiam i dziękuję za podpowiedź.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 16225383
    enginegarage
    Poziom 12  
    problem jest taki że silniczek jest wbudowany ,jak w fiacie .
  • #4 16225599
    Bunny82
    Poziom 16  
    Ocena: 242
    Aha czyli przepustnica jest elektryczna więc obstawiam lewe powietrze na dolocie. Spryska kolektor plakiem podczas pracy silnika na wolnych obrotach i wsłuchaj się w pracę czy czasami się nie zmienia jak psikasz na kolektor i wokoło przepustnicy.
  • REKLAMA
  • #5 16226121
    enginegarage
    Poziom 12  
    Kwestia lewego powietrza sprawdzona bez zmian
  • #6 16230707
    enginegarage
    Poziom 12  
    dziś zaopserwowałęm że silnik na zimnym nie gaśnie po rozgrzaniu zaczyna się problem mianowicie odpala pochodzi około 15-20s na wysokich obrotach i gaśnie nie ma w tym momecie reakcji na gaz. dodam ze czujnik położenia wału,ciśnienia w kolektorze już podstawiłem.
  • REKLAMA
  • #7 16232225
    enginegarage
    Poziom 12  
    po wypięciu czujnika pozycji przepustnicy silnik dziś pracuje normalnie na wolnych obrotach nie gaśnie po zdemontowaniu przepustnicy krokówka jest zamknięta (ostatnio przy demontażu była otwarta).Teraz moje pytanie jak sprawdzić czujnik położenia dodam ze w parametrach nie mam położenia przepustnicy ;/
  • #8 16237776
    enginegarage
    Poziom 12  
    Temat zbawiony czujnik pozycji przepustnicy oszukiwal ...

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z Renault Clio 1.2 8V z 2006 roku, który gaśnie po dodaniu gazu, mimo braku błędów w systemie diagnostycznym. Po odpaleniu silnik osiąga obroty 1800, a po dodaniu gazu dusi się i gaśnie. Przepustnica została wyczyszczona, a po odpięciu silniczka krokowego brak reakcji. Użytkownik sprawdził możliwość dostawania się lewego powietrza, jednak nie przyniosło to rezultatów. Po dalszych testach zauważył, że silnik nie gaśnie na zimno, a problem pojawia się po rozgrzaniu. Po wypięciu czujnika pozycji przepustnicy silnik pracuje normalnie na wolnych obrotach, co sugeruje, że czujnik ten może być uszkodzony.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA