logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Hikvision DS7204HFI-SH nie można dodać do usługi EZVIZ brak kodu jaki kod ?

Sscorpion 28 Sty 2017 18:53 9693 5
  • #1 16235256
    Sscorpion
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Witam,
    Postanowiłem dodać swoje urządzenie DS7204HFi-SH do usługi EZVIZ wszytko mam konto etc. loguje się podaję numer seryjny urządzenia , następnie aplikacja prosi mnie o podanie kodu weryfikującego lub w innym przypadku kod QR.
    Wszystko fajnie ale ja na obudowie mam tylko zwykły kod i nie posiadam kodu weryfikacyjnego.

Po zalogowaniu też nie mam w konfiguracji ->general -> network też brak kodu
    Widziałem takie miejsce na instrukcjach które czytałem.
    Czy moje urządzenie można podłączyć do tej usługi tak aby można było przez internet i tableta obraz podglądać ?
    Ktoś gdzieś napisał aby podać ABCDEF ale to też nie działa.

Szukałem w sieci informacji czy to urządzenie da sie podłączyć niestety wieści brak.
    Jeśli ktoś podpowie co zrobić będę wdzięczny.
  • #3 16239258
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15542
    Sscorpion napisał:
    Jeśli ktoś podpowie co zrobić będę wdzięczny.

Podpiąć monitor do rejestratora, wejść w ustawienia sieci(Internet Access - Veryfication Code).
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #4 16240731
    Sscorpion
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Dzięki za sugestie ale nic nie pomaga :(
    Wykonując kroki z instrukcji dochodzę do momentu podaj serial number wpisuje go i nic nie jest znajdowane.
    Jeśli wybiorę opcję znajdź automatycznie to urządzenie się pojawia z modelem i numerem klikam dodaj i

Device is not connected to the service please check the network

Czy coś na routerze blokuje ? nie mam pojęcia

Porada numer 2 nie ma takiego miejsca w tym modelu 7204
    A może to urządzenie nie może być dodane do tej usługi ?
  • #5 16240853
    michualex

Poziom 24  
    Ocena: 134
    Czy potrzebujesz uzyskać podgląd na telefonie?

Jeżeli tak to wtedy:
    1. ściągasz aplikację HIK-CONNECT
    2. w zakładce hik connect logujesz się na założone konto
    3. Klikasz + i skanujesz kod QR który jest w rejestratorze Ustawienia - sieć - dostęp do platformy

Ja nie mogłem również dodać rejestratora do chmury poprzez stronę ezviz na komputerze. Robiłem to w niedziele więc nie dzwoniłem do dostawcy by zapytać co jest nie tak.
    Generalnie nastąpiły zmiany. Aplikacja ivms zastąpiona jest hik-connect. Do końca sam nie wiem jak to jeszcze funkcjonuje lecz poprzez opisany sposób wyżej udało mi się dodać rejestrator do aplikacji mobilnej,
    Konto firmowe:
    MK ALARMY
    Widziszewo, Długa 3, Kościan, 64-000 | Tel.: 663XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: www.mkalarmy.pl
  • #6 17337829
    zyga2222
    Poziom 1  
    Kod weryfikacyjny ustawiasz w konfiguracji kamery : konfiguracja/sieć/ustawienia zaawansowane/dostęp do platformy. Włącz usługę, wklep sobie jakiś kod weryfikacyjny, poza tym nic nie zmieniasz. Ja posiadam kamerę ds-2cd2020F i wszystko prze program EZVIZ działa legancko, na PC jak i na androidzie.Również odtwarzanie nagrań jeśli mamy kamerę z zainstalowaną kartą pamięci.
REKLAMA