logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Iveco Daily 3.0 - iveco licznik pokazuje z opuznieniem

tomtrans-zywiec 29 Sty 2017 11:05 3939 6
REKLAMA
  • #1 16236621
    tomtrans-zywiec
    Poziom 9  
    Ocena: 32
    Witam mam taki problem z moim iveco mianowicie licznik nie pokazuje predkosci do 40 a potem już normalnie dziala.
    Moje pytanie które kable przy body są od tacho ?

Moderowany przez CameR:

Produkcję "Iveco Daily" uruchomiono w 1978 roku
    Reg. 3.1.15. Nie pytaj od razu na forum, jeśli samemu nic wcześniej nie sprawdziłeś lub nie podjąłeś próby samodzielnej diagnozy. Pamiętaj, że porady są udzielane w sposób zdalny przy braku fizycznego dostępu do urządzenia, problem musi być bardzo dobrze opisany i zrozumiany przez użytkowników, a tytuł powinien zawierać markę, model oraz skrótowy opis usterki.

• REKLAMA
  • #2 16236881
    Strumien swiadomosci swia
    Poziom 43  
    Ocena: 6384
    Zobacz czy ci liczy km wtedy.
  • REKLAMA
  • #3 16238089
    tomtrans-zywiec
    Poziom 9  
    wiec tak do 40 kilometrów nie liczy ale działa tempomat po 40 kilometry liczy ale tempomat nie działa

Dodano po 1 [minuty]:

impulsator podmieniony z dobrego samochodu
  • #4 16238103
    Strumien swiadomosci swia
    Poziom 43  
    Ocena: 6384
    A co sprawdziłeś do tej pory?
  • REKLAMA
  • #5 16238329
    tomtrans-zywiec
    Poziom 9  
    Jeszcze w zasadzie to nic bo nie wiem od czego zacząć gdzieś na forum wyczytałem że to od instalacji tacho wtyczkę od tacho znalazłem ale nie wiem która to z drugiej strony
  • REKLAMA
  • #6 16355341
    Lukas_sas
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam mam ten sam problem w Iveco 2.3 2008 rocznik pokazuje mi od około 40 stu km gdy jadę wolniej wskazówka z licznika leży i km się nie nabijają czytałem w innych postach że mogą to być kable pod radiem któraś wiązka od tachografu dziś siedziałem z dobre 3-4 godziny rozbierając cały kokpit i sprawdzając wszytkie kable czy nie są uszkodzone lecz nie znalazłem nic, może tobie się udało znaleźć przyczynę?
  • #7 16355892
    tomtrans-zywiec
    Poziom 9  
    przyczyna to przerwany kabel w tej wiazce co leci od impulsatora w skrzyni
    sprawdź instalacje pod lewą lampom a akumulatorem wtyczka z pomarańczowymi kablami któryś będzie przerwany na bank

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z Iveco Daily 3.0, gdzie licznik prędkości nie działa do 40 km/h, a po tej prędkości działa normalnie. W trakcie dyskusji pojawiają się sugestie dotyczące sprawdzenia instalacji tachografu oraz kabli. Inny użytkownik z podobnym problemem z Iveco 2.3 z 2008 roku również zauważa, że licznik nie działa przy niskich prędkościach. Ostatecznie wskazano, że przyczyną problemu może być przerwany kabel w wiązce od impulsatora w skrzyni biegów, co należy sprawdzić w okolicy lewej lampy i akumulatora.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA