logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dasan H64OGW - Jak przekierować porty na routerze z internetem światłowodowym?

kendziorixx 16 Lut 2017 17:07 2094 9
REKLAMA
  • #1 16283532
    kendziorixx
    Poziom 8  
    Ocena: 4
    Witam, mam problem z przekierowanie portów na routerze Dasan H64OGW, z internetem światłowodowym 60 Mb/s.Adres publiczny mam w abonamencie, a mój adres lan 192.168.1.102.Dzwoniłem do osoby z firmy, która tam pracuje i raczej nic nie powinno być poblokowane i raczej to wina routera.Załączam obrazek z przekierowania portów.Zapora wyłączona, antywirusa brak, DMZ włączony.
    Załączniki:
    • Dasan H64OGW - Jak przekierować porty na routerze z internetem światłowodowym? bOyGTnN.png (24.11 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Dasan H64OGW - Jak przekierować porty na routerze z internetem światłowodowym? lP7Yg7y.png (43.88 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 16283549
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15498
    Których portów, bo widzę tylko 80.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 16283565
    kendziorixx
    Poziom 8  
    Teraz lepiej?... Jak mi nie działa reszta to po co mam ją dodać tylko pytanie czy jest dobrze to zrobione.Sprawdzając na http://www.whatsmyip.org/port-scanner/server/ wiekszosc mialem close,80 i pare innych time out a jedynie 445 był otwarty.
  • #4 16283721
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2677
    Moim skromnym zdaniem problemem jest brak publicznego IP na WAN-ie routera.
  • REKLAMA
  • #5 16284530
    kendziorixx
    Poziom 8  
    Tylko problem jeszcze jest taki, że jako admin mam komunikat"Tylko administrator/operator ma dostęp do konfiguracji tego typu połączenia. Aby sprawdzić status tego połączenia, przejdź do zakładki "Informacje o urządzeniu -> Ogólne informacje"
  • #6 16284556
    bogiebog
    Poziom 43  
    Ocena: 1528
    Dostałeś już poprawna odpowiedź od Jimasek
    Na WAN-ie masz 10.x.x.x, czyli brak publicznego IP,
    Wszelkie przekierowania na nie-publicznym IP na WAN-ie to zaklinanie rzeczywistości, no chyba że masz jeszcze jakieś zające w kapeluszu o których nam nie mówisz.
  • #7 16284579
    kendziorixx
    Poziom 8  
    Ale ja nie piszę o przekierowaniu portów(jeszcze umiem czytać) bo je przekierowałem już, tylko, że w routerze aby zmienić konfigurację, jest user i admin, który powinien mieć opcję do zmiany konfiguracji to nie ma uprawień... Dasan H64OGW - Jak przekierować porty na routerze z internetem światłowodowym?
  • REKLAMA
  • #8 16284588
    bogiebog
    Poziom 43  
    To jest router dostawcy, i dostawca lepiej wie jaki typ połączenia ma być na WAN-ie, dlatego zablokował niedozwolone konfiguracje.

W routerach do neostrady to samo, dostajesz login 'user' (a nie admin), z 'user'-a nie wszystko da się zrobić, trzeba dzwonić do wsparcie jak chcesz jakies salta odstawiać.
  • #9 16284594
    kendziorixx
    Poziom 8  
    Tyle, że ja się zalogowałem na "admina" :)
  • #10 16284598
    bogiebog
    Poziom 43  
    Nawet admin nie ustawi że słońce się zacznie kręcić wokół ziemi.

Jakbyś był Bogiem to co byś ustawił na tej stronie pod 'typ połączenia' ?

BO dostawca ma tam DHCP serwer, tzn rozdaje adresy routerom po DHCP, a ty (jako Bóg) jakbyś ustawił swój router ?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z przekierowaniem portów na routerze Dasan H64OGW przy łączu światłowodowym. Mimo że porty zostały przekierowane, użytkownik nie ma dostępu do pełnej konfiguracji routera, co może być spowodowane brakiem publicznego adresu IP na interfejsie WAN. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że router może być skonfigurowany przez dostawcę usług internetowych, co ogranicza możliwości administracyjne. Użytkownik zauważa, że pomimo zalogowania się jako administrator, nie ma odpowiednich uprawnień do zmiany ustawień.
REKLAMA