logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

MECHANIZM / micro PROCESOR DO grajacego PLUSZAKA z pilotem

sylgru 17 Lut 2017 15:02 954 3
REKLAMA
  • #1 16285762
    sylgru
    Poziom 2  
    Witam
    Szyję ręcznie maskotki i chciałabym do środka włożyć mechanizm, który będzie grał/wydawał odgłosy.
    Wiem, że trzeba stworzyć jakiś układ i go zaprogramować. Pomyślałam również o możliwości dodania pilota by wybierać odpowiednie opcje, jeżeli chodzi o zabawki z muzyczka dla noworodków.
    Nie wiem zupełnie jak się za to zabrać, ani też czy mam poprawne informacje.
    Za każda poradę i informacje będę bardzo wdzięczna.
  • REKLAMA
  • #2 16286181
    szymon122
    Poziom 38  
    Ocena: 756
    Kukułke zamontuj w środku..
    Zacznij od podania co to mają być za dźwięki, ile ich, jakie długie, ile chcesz zrobić tych układów, jakie mają mieć wymiary, ile chcesz przeznaczyć na jeden itp.
    Na razie twój post wygląda tak: Chcę sobie wybudować dom ale nie wiem jaki.
  • REKLAMA
  • #3 16286224
    excray
    Poziom 41  
    Ocena: 656
    Chińczycy sprzedają gotowe moduły z zaprogramowanymi melodiami. Jeśli to ma być coś nietypowego to sprzedają płytki z podróbkami ISD1820 - to jest taka nagrywarka dźwięków o dość małej pojemności. Można też samemu zrobić jakiś prosty moduł w oparciu o kartę sd/pamięć flash i jakiś mały mikrokontroler.
  • #4 16315572
    joon
    Poziom 14  
    Ocena: 24
    Ile tych odgłosów ma być, jak duża produkcja i jakie budżet na jedno urządzenie?
REKLAMA