Witam
Mój sprzęt
1. Płyta główna: MSI-H61M-P20 (2 sloty pamięci DUAL CHANNEL)
2. Procesor: i3-3250 - 3,5Ghz GHz
3. Pamięć RAM: GoodRam 8Gb GB DDR3 Pc3 - 12800 DIMM - model: GYB1600D364L10/8G.
4. Karta graficzna: Gigabyte Radeon 4850 - 1gb GB
5. Zasilacz ATX - 400W
6. Dysk twardy Adata - SSD - 256 GB
Dokupiłem drugą identyczną kość pamięci RAM czyli GoodRam 8Gb GB DDR3 PC3 - 12800 DIMM. Niestety po włożeniu do drugiego slota komputer uruchamia się (brak dźwięków speakera) monitor się nie włącza, następnie następuje restart i tak w kółko (na sekundę się wyłącza i uruchamia ponownie). Po wyjęciu pamięci ze slotu nr 2 komputer działa jak należy, dodatkowo podmieniłem ze slotu starą kość na nową i również działa. Natomiast gdy włożyłem tylko jedną pamięć do drugiego slotu komputer nie działa, efekt jak w przypadku włożonych dwóch kości.
Podejrzewam, że może być płyta główna uszkodzona (zamiast nowej kości włożyłem pożyczoną kość, również goodram ale z CL9 i komputer też nie działa). Chciałbym, abyście mnie utwierdzili w tym, że płyta jest uszkodzona i muszę kupić nową, chyba że da się coś ustawić w BIOS'ie ? (BIOS jest w najnowszej wersji).
Mój sprzęt
1. Płyta główna: MSI-H61M-P20 (2 sloty pamięci DUAL CHANNEL)
2. Procesor: i3-3250 - 3,5
3. Pamięć RAM: GoodRam 8
4. Karta graficzna: Gigabyte Radeon 4850 - 1
5. Zasilacz ATX - 400W
6. Dysk twardy Adata - SSD - 256 GB
Dokupiłem drugą identyczną kość pamięci RAM czyli GoodRam 8
Podejrzewam, że może być płyta główna uszkodzona (zamiast nowej kości włożyłem pożyczoną kość, również goodram ale z CL9 i komputer też nie działa). Chciałbym, abyście mnie utwierdzili w tym, że płyta jest uszkodzona i muszę kupić nową, chyba że da się coś ustawić w BIOS'ie ? (BIOS jest w najnowszej wersji).